Читај ми!

"Мајкрософт" шири пословање у Србији, шта то значи за домаће ИТ стручњаке

Да је Србија једна од најзначнијих локација на светској ИТ мапи потврђује и ширење пословања "Мајкрософта" у нашој земљи. Њиховом развојном центру у Београду, који је водећи у Европи, одобрена је једна од највећих инвестиција унутар компаније, и то за нова запошљавања.

Развојни центар "Мајкрософта" у српској престоници запошљава 350 стручњака. А и у време пандемије добили су одобрење за 60 нових инжењерских позиција, што је највеће кадровско појачање до сада. ИТ стручњаке траже у земљи, али и расејању.

"Од топ десет људи са неке од катедри са Математичког факултета и ЕТФ-а код нас често дође више од пола. Не само што та наша деца остају овде већ успевамо да неке људе који су искуснији вратимо из иностранства. Ове понуде које имамо овде, и ствари које ми радимо, довољно су добре да се наши људи из света врате у Београд, у Србију", каже Драган Томић, директор Развојног центра "Мајкрософта" у Србији.

А то потврђује искуство Дејана Дунђерског, који је својевремено одбио понуде из Америке и Швајцарске и прикључио се тиму у Беогрду, где креира најсавременија технолошка решења за цео свет.

"Заједно са тимом радимо на развоју инфраструктуре за базе података у клауду. То је један изузетно велики и комплексан пројекат на коме тешко можете радити било где. А ми практично и код куће можемо да радимо на пројекту као што је овај", напомиње Дунђерски.

Иначе, "Мајкрософт" је у нашој земљи већ 15 година, а ширење пословања потврђује, кажу, и чињеница да на кључним пословима за напредак глобалне дигиталне индустрије и тржишта иновација ради, управо, њихов центар у Србији.

"Настављмо да запошљавамо, план је даља експанзија. Развојни Мајкрософтов центар у Србији је један од највећих у Европи за Мајкрософт и наш даљи план је раст", напомиње Томић.

Због ковида, последњих месеци оранизовани су за рад од куће што, кажу, не утиче на њихов учинак на ИТ тржишту.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара