Читај ми!

Брнабић: Нисмо одустали од Српске фабрике стакла, разговарамо са одређеним инвеститорима

За Владу Србије апсолутни је приоритет решавање судбине Српске фабрике стакла у Параћину, јер је та фабрика важна и за тај град и за Србију, истакла је премијерка Ана Брнабић у разговору са новим руководством општине Параћин. Следи и комплетно комунално опремање индустријске зоне "Змич", а Влада је спремна да посредује у тражењу нових инвеститора. Међу приоритетима је и реконструкција параћинске болнице и основне школе "Радоје Домановић".

Ана Брнабић је са министрима Томиславом Момировићем и Маријом Обрадовић посетила Индустријску зону "Змич" и основну школу у Параћину.

"Ми од Српске фабрике стакла нисмо одустали, то је стратешки важна инвестиција не за Параћин и за овај део Србије, већ за читаву Србију. Уколико успемо да је оживимо, бићемо извозници стаклене амбалаже за читав регион и овај део Европе", истакла је премијерка.

Навела је да се Српска фабрика стакла сада у стечају.

"Позвали смо инвеститоре широм света из те индустрије да дођу и да погледају финансијске и друге извештаје и потенцијале Српске фабрике стакла за које мислимо да су заиста огромни. У овом тренутку имамо разговоре са одређеним инвеститорима", предочила је Брнабићева.

"Разговарали смо са локалним властима и о опремању индустријске зоне, настављамо да се боримо за инвеститоре и за подстицаје које смо дали за два инвеститора раније, очекујемо да се запосли око 200 људи", додала је премијерка.

Брнабићева је рекла и да је приоритет обнова Основне школе "Радоје Домановић", која је неусловна и "на срамоту свих нас", није оно како би требало да изгледа школа у 21. веку.

Нагласила је да је "држава стајала уз Параћинце без обзира ко је на власти и да је у периоду после поплава и за разне пројекте дала 1,4 милијарде динара за тај град".

"Мислим да није све у новцу, нешто је, у ствари, много је и у намери, посвећености, у бризи за грађане", поручила Брнабићева.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара