Читај ми!

Михајловићева са синдикатом "Независност" о реформама у ЕПС-у и "Србијагасу"

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, састала се са представницима Гранског синдиката индустрије, енергије и рударства "Независност" и са њима разговарала о питањима важним за енергетски и рударски сектор, плановима и приоритетима Министарства.

Михајловићева је изјавила да је заједнички циљ и Министарства и синидката да и енергетика и рударство буду много развијенији него данас и да запослени могу да раде успешно свој посао.

"Отворили смо озбиљне теме данас. Разговарали смо о реформи јавних предузећа, о пословању компанија у рударском сектору - од кинеског "Зиђина" до других. Наш став и закључак са данашњег састанка је да све што ради Министарство радићемо заједнички, као што радимо и са свим другим синдикатима", рекла је министарка Михајловић.

Према њеним речима разговарали су и о томе како да учине пословање јавних предузећа ефикаснијим. 

"Одлучни смо да спроведемо све реформе, и у "Србијагасу" и у ЕПС-у, да држава и запослени од тога имају корист и нећемо одустати. Позивам запослене да имају поверења у своје синдикате и у Владу Србије", рекла је Михајловићева.

Председник синдиката Милорад Пановић рекао је да су отворене бројне теме и договорена сарадња у будућности.

"Данас је било речи и о приватизацији "Петрохемије" и МСK Kикинда, о рудницима за подземну експлоатацију угља, као и о реформисању ЕПС-а. Отворили смо поглавља на којима ћемо у будућности сарађивати и имамо велика очекивања након састанка", рекао је Пановић.

Драган Весић, извршни секретар Гранског синдиката, истакао је да је реч о репрезентативној организацији која се од свог настанка залагала за унапређење и развој социјалног дијалога. 

"Рударство и енергетика су окосница развоја привреде и живота грађана. Најављене промене и реорганизација ЕПС-а, као и пословање "Зиђина", не може да се води без квалитетног социјалног дијалога. Поздрављамо спремност потпредседнице Владе и њеног тима, ту смо да направимо договоре за наредну годину, у којој нас чекају изазови", рекао је Весић.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара