Читај ми!

Трамвај произведен у Крагујевцу кренуо пут Немачке, ускоро на улицама Бремена

Први трамвај произведен у фабрици "Сименс Мобилити" у Крагујевцу, дуг 37 метара, данас је отпремљен за Немачку и ускоро ће превозити путнике у Бремену. И осталих 46 наручених трамваја биће произведено у Крагујевцу.

Први трамвај произведен у фабрици "Сименс Мобилити" у Крагујевцу, дугачак 37 метара, ускоро ће превозити путнике немачког града Бремена. И осталих 46 наручених трамваја биће произведено у Крагујевцу.

Фабрика је у протекле две године прошла процес трансформације од произвођача компоненти до производње комплетних трамваја.

Монтажа "Авенио" трамваја је у фарици "Сименс" почела у пролеће 2020. године, за само неколико месеци из производње је изашао први. Производња осталих поручених 46 трамваја се наставља.

"'Авенио'  трамваји засновани су на модуларном приступу проверених система и компоненти који омогућавају прилагођавање потребама купаца, што за пројекат 'Авенио Бремен' подразумева: дужину возила од 36,9 метара, ширину возила од 2,65 метара, максималну брзину од 70 километара на сат и капацитет за смештај 250 путника", наводи Алекса Манчић, руководилац производње "Авенио" трамваја у фирми "Сименс Мобилити".

Основна делатност ове компаније су производња шинских возила и компоненти, као и инжењеринг, а захваљујући стручности педесет инжењера од сада и комплетних трамваја.

"Прошли смо кроз изузетно тежак процес који је захтевао проширење свих наших капацитета, удвостручен је број радника, сви инжењери и техничари морали су да прођу кроз све неопходне обуке, како би остварили овај успех. Овај трамвај је светски производ високог квалитета произведен у Србији, у Крагујевцу, то доста говори о овој земљи", истиче Еберхард Ланге, директор фабрике "Сименс Мобилити" у Крагујевцу.

Трамвај је прошао све инспекцијске контроле и утоварен је у камион дужине 57 метара, спреман да крене према немачкој граници.

"Сименс" има уговорене пројекте са још четири града у Немачкој за око 230 високоподних "Авенио" трамваја који ће такође изаћи из производње у рекордном року.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво