Читај ми!

Који су инфраструктурни пројекти од националног значаја планирани за следећу годину

У првом кварталу наредне године неопходно је почети грађевинске и инфраструктурне пројекте од националног значаја, констатовано је на седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа.

Председница Владе Ана Брнабић, која је председавала седници, навела је да су то, поред осталог, изградња Фрушкогорског коридора, деонице пута Ниш–Мердаре, Нови Београд – Сурчин, као и гасне интерконекције Србија–Бугарска, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима. 

На списку приоритета су такође изградња и реконструкција железничке инфраструктуре и пројекти у области заштите животне средине, нарочито изградња фабрика за пречишћавање отпадних вода. 

У 17 општина у Србији све је спремно за почетак изградње тих постројења, речено је на седници. 

Када је реч о Београду, за крај следеће године планирана је изградња метроа, док ће изградња Индустријског парка у Борчи, како је оцењено, дати потпуно нови живот том делу града. 

У години на измаку бележи се значајно већи број изграђених квадрата стамбених јединица него 2019, а при крају су и други велики пројекти, наведено је на седници. 

Чланови Савета известили су премијерку да ускоро почињу радови на Клиничком центру Војводине, као и опремање Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње 2" и да је за 2021. годину уговорена изградња Дечје болнице "Тиршова 2". 

Такође је наглашено да ће бити настављена подршка привредним субјектима кроз постојећу гарантну шему као и да ће се наредне године са Америчком финансијком корпорацијом спроводити нова гарантна шема за подршку привреди и очување ликвидности.

По завршетку анализе најважнијих економских резултата у свим привредним областима, на седници Савета за координацију активности и мера за раст БДП-а, закључено је да је српска економија показала добре резултате и поред катастрофалних услова због пандемије ковида-19.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво