Читај ми!

Потписан уговор за изградњу Фрушкогорског коридора, Вучић најавио завршетак до марта 2024.

Влада Србије и кинеска компанија ЦРБЦ потписали су Уговор о изградњи Фрушкогорског коридора, од Новог Сада до Руме, чија је укупна вредност 606 милиона евра. Коридор ће бити изграђен у рекордном року, до 15. марта 2024. године, рекао председник Вучић.

Уговор су потписали министарка Зорана Михајловић и директор компаније Џан Сјао Јен, а свечаности у Председништву Србије присуствовали су председник Александар Вучић и амбасадорка Kине Чен Бо.

Фрушкогорски коридор биће брза саобраћајница од Руме до Новог Сада у дужини од 47,7 километара, која ће спојити аутопутеве ка Шиду и Суботици.

Фрушкогорски коридор биће изграђена у рекордном року, до 15. марта 2024. године, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

"Фрушкогорски коридор биће веома значајан не само за Новосађане, већ и за грађане из свих делова Бачке и Срема и скратиће им пут ка западу Србје и западним земљама".

Вучић је навео да ће та брза саобраћајница, пре свега, омогућити лак долазак до Фрушке горе и Руме.

У оквиру брзе саобраћајнице биће изграђен и мост на Дунаву код Kовиља од 1,8 километара и тунел Иришки венац од чак 3,5 километара, нагласио је председник.

Додаје да ће се надовезати та брза саобраћајница на аутопут Рума - Шабац који се гради, као и брзу саобраћајницу од Шапца до Лознице.

"То је око 125 километара где ћете моћи за сат врема да стигнете од Лознице до Новог Сада. Нико није веровато раније да је то могуће", додао је Вучић.

Kаже да ће комплетан Фрушкогорски коридор са свим објектима бити отворен за саобраћај у рекордном року до 15. марта 2024. године.

Сарадња Србије и Кине се непрекидно развија 

Упркос утицају пандемије ковида 19, сарадња Србије и Kине се непрекидно развија, што је донело конкретне користи економском опоравку наше две земље, изјавила је данас амбасадорка Kине у Србији Чен Бо.

"Велика ми је част што данас заједно са председником Вучићем сведочим још једном кораку у унапређењу сарадње кинеских компанија са српским партнерима", рекла је Чен након потписивања уговора за Фрушкогорски коридор, који ће радити кинеска компанија ЦРБЦ.

Амбасадорка је навела да је ЦРБЦ прва кинеска компанија која се бави инфраструктуром у Србији, и већ је, каже, врло успешно завршила неколико појеката у земљи.

Фрушкогорски коридор важан за регионално повезивање

Изградњом Фрушкогорског коридора и пројектом Рума-Шабац-Лозница, који се већ реализује, Србија ће добити пут који ће повезати Војводину са западном Србијом, али који је важан и за регионално повезивање Србије, изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Михајловић је данас потписала комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи брзе саобраћајнице Нови Сад - Рума, саопштено је из њеног кабинета.

Директор кинеске компаније ЦРБЦ Џан Сјао Јен захвалио је влади и председнику Србије што су изградњу Фрушкогорског коридора поверили ЦРБЦ и истакао да ће се та компанија потрудити да у договореном року заврши пројекат.

Такође, захвалио је и српско-кинеском тиму који је, каже, на припреми пројекта за изградњу Фрушкогорског коридора радио годину и по дана.

Џан је казао да ће се ЦРБС потрудити да у договореном року заврши тај пројекат, као и да ће се трудити да дају подршку развоју плана "Србија 2025".

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара