Објављен тендер за термоелектране

Електропривреда Србије објавила је у "Политици" и лондонском "Фајненешел тајмсу" тендер за изградњу две термоелектране.

Електропривреда Србије објавила је данас јавни позив за избор стратешких партнера за изградњу Термоелектране "Колубара Б" и новог блока у Термоелектрани "Никола Тесла Б".

Међународни јавни позив за избор партнера за изградњу два блока, снаге по 350 мегавата у Колубари и новог блока снаге 700 мегавата у Термоелектрани "Никола Тесла Б", објављен је у "Политици" ,"Фајненшл Тајмсу" и неколико стручних часописа.

Очекује се да ће почетком четвртог тромесечја ове године у ЕПС стићи понуде и да ће до краја 2009. године бити изабрани најповољнији понуђачи.

Министар енергетике Петар Шкундрић рекао је да је укупна вредност те две инвестиције око две милијарде евра, а пројекти ће бити реализовани у наредних пет до шест година.

ЕПС ће са партнерима који буду понудили најбоље услове формирати две компаније које ће најпре изградити те објекте, а затим ће ЕПС заједно са партнерима управљати заједничким капацитетима.

Стратешки партнер у тим двема компанијама имаће већински удео, а ЕПС, односно држава Србија, биће сувласник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије