Кућа као добитак на томболи

Глобална економска криза је посебно погодила тржиште некретнина које је готово потпуно замрла. Довитљиви Британац је одлучио да кућу у Лондону понуди на томболи.

Због светске кризе, трговина на некад јако динамичном тржишту некретнина у Великој Британији - готово да је стала. И поред тога што су цене пале, мало ко се одлучује да узме кредит и купи стан или кућу.

Влада у Лондону покреће други круг спасавања банака не би ли их охрабрила да дају повољније позајмице грађанима. Један Британац, међутим, нема стрпљења да чека да се тржиште некретнина опорави. Кућу у западном Лондону нуди као добитак на томболи!

Грађевински предузимач Кирк Клагстон у октобру је огласио да приземну кућу са четири спаваће собе у западном Лондону продаје за 570 000 фунти. До данас се није појавио ниједан заинтересовани купац. Клагстон је рекао да је провео многе бесане ноћи док није смислио како да се отараси куће.

"Размишљао сам да драстично снизим цену, али су ми трговци некретнинама објаснили да није само цена у питању. И онда ми је пало на памет - понудићу је на томболи", каже Кирк Клагстон.

Држава комисија надзире организацију 

Један тикет кошта 25 фунти, објашњава довитљиви предузимач, нагласивши да би продајом 28.000 тикета исплатио све трошкове и још зарадио 100.000 фунти. Изгледа да то неће бити проблем. Пре него што је продаја тикета почела, његов сајт имао је 180.000 посетилаца. Организација томболе је под надзором надлежне државне комисије.

Грађани хвале идеју, планирајући да учествују у наградној игри иако сви не верују да ће имати толико среће да добију кућу на томболи.

Трговци некретнинама не деле мишљење могућих добитника.

"Томбола ми је симпатична, али не мислим да људи треба да се угледају на Клагстона. Њему ће се то можда исплатити, јер је реч о кући коју је само реновирао, није је градио или купио нову. У том случају, томбола се не би исплатила", тврди трговац некретнинама Стивен Нутал.

Велика Британија само је једна од европских земаља у којој је купопродаја у застоју, а цене некретнина пале. Бар четвртини Британаца кућа или стан вреде мање него кредит који отплаћују за њихову куповину. Није први пут да се тако нешто дешава, али аналитичари кажу да последице никад нису биле тако тешке, па не могу да процене колико ће трајати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара