Радови на прузи Београд – Нови Сад теку по плану, када ће бити завршени

Деоница брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада дуга око 40 километара гради се по плану, тако да ће бити завршена и пре рока 2021. године. "Руске железнице" (компанија РЖД Интернешнл) граде најтежу деоницу пруге Београд–Будимпешта, са два тунела и великим вијадуктом који се спушта у Сремске Карловце према Новом Саду. То је двоколосечна пруга за брзине до 200 километара на сат.

У "Руским железницама" кажу да су вијадукт и тунел већ 80 одсто готови, изграђено је 35 километара колосека, а у овом тренутку урађено је више од 50 одсто укупних радова на целој деоници до Новог Сада. Дужина тунелских цеви је 2,2 километара, а завршено је километар и по цеви тунела и скоро три километра вијадукта.

"РЖД Интернешнл никад није каснио са роковима ни у Србији ни у другим деловима света. Што се тиче овог пројекта ми смо сигурни да ће бити завршен на време. Такође, и линијски део и објекти ће бити завршени до краја 2021", наводи Мансурбек Султанов, директор те компаније у Србији.

Када почне да ради двоколосечна пруга до Новог Сада остаје још да се уради деоница од Новог Сада до границе са Мађарском, за шта је већ направљен пројекат, а Руси су заинтересовани да граде и тај правац. Међутим, ускоро почиње изградња новог савременог диспечерског центра Железница Србије који такође граде "РЖД Интернешнл".

"Што се тиче пројектовања и изградње дипсечерског центра, ми смо већ потписали анекс 1.1 за пројектовање и са донетом одлуком Скупштине Србије, ми смо спремни да кренемо са пројектантским радовима. Наша екипа је са железницом Србије са инфраструтуром припремила све истражне радове које су непоходне за почетак пројектовања", додаје Султанов.

На барској прузи Руси су одрадили 77 километара од Ресника до Ваљева, а према међудржавном споразуму од пролећа почиње пројекотвање деонице до државне границе са Црном Гором у заједници са Инфраструктуром железница Србије.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво