Мање калорија, више рециклаже, нови циљеви Кока Кола ХБЦ

Брига о природним ресурсима и даља улагања у друштво и даље су главни циљеви компаније Кока Кола ХБЦ Србија саопштено је на представљању резултата у области одрживости у 2018. години.

Уз досадашње постављена су три нова циља која морају да остваре од 2025. године. Сва амбалажа мора бити рециклабилна, трећина ПЕТ амбалаже мора да садржи рециклирани материјал, а 75 одсто амбалаже у којој пакује производе компанија мора да прикупи сама.

"Наше велико наслеђе нам говори да Кока-Кола ХБЦ породица остаје успешна само када се мењамо и када смо део добрих промена. Ми смо ти, који као лидер у области одрживости у сектору производње напитака, већ пола века настојимо да унапређујемо квалитет живота у Србији и са великим поносом крећемо ка остваривању нових циљева. Наша улога је велика и одговорна и зато смо уверени да ћемо направити значајне помаке као компанија, што ће допринети још ефикаснијем управљању отпадом и смањењу утицају на окружење", истакао је Светослав Атанасов, генерални директор компаније Кока-Кола ХБЦ Србија, на представљању 6. локалног извештаја о одрживом пословању ове компаније.

Нови циљеви се односе и на Србију, у којој је компанија само у прошлој години уложила 41 милион динара у програме подршке заједници, док су запослени волонтирали у више од 850 сати.

Компанија има значајне резултате у очувању средине, умањила је употребу воде током протекле деценије за чак 53 одсто, док је укупна потрошња енергије по литру произведеног пића у истом периоду смањена за 52 одсто.

У оквиру платформе Кока-Кола младима, више од 3000 младих је добило нова знања и искуства, а 256 се након програма успешно запослило.

Компанија својим запосленима нуди подстицајно радно окружење, те индекс привржености запослених износи чак 92 одсто.

У плану је смањење укупног броја калорија у напицима за 25 одсто на 100 мл производа.

Овогодишњи, шести по реду, Извештај о одрживом пословању је припремљен према међународно признатом ГРИ стандарду и испуњава високе захтеве Глобалног договора Уједињених нација који се односе на Извештај о напретку.

Кока-Кола ХБЦ Група је према Дау Џонс индексу одрживости за 2018. рангирана међу три најбоља произвођача пића и на глобалном и на европском нивоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво