Сајам етно хране и пића

У Београду отворен "Сајам етно хране и пића" који је окупио око триста произвођача намирница и напитака, направљених по посебним рецептурама, карактеристичним за крај у коме живе.

Потпредседник Привредне коморе Србије Стојан Јевтић отворио је на Београдском сајму "Сајам етно хране и пића", који је окупио 290 излагача из свих крајева Србије.

Јевтић је нагласио да је ПКС препознала да у богатој српској традицији постоји широка понуда призвода изван конвеционалне хране, додајући да је глобализација допринела унифицирању укуса и хране, што ствара отпор код потрошача.

Према његовим речима, то је шанса за домаће произвођаче из различитих крајева земље који справљају храну на традиционалан и специфичан начин да своје производе пласирању на српско, али и страно тржиште.

Јевтић је указао и на значај примене позитивних законских прописа који уређују област промета хране у свету и у Србији и подсетио да се "Сајам етно хране и пића" ове године одржава по четврти пут, на коме је број излагача скоро дупло већи него лане.

"Сајам етно хране и пића" одржава се под слоганом "Утемељење робне марке етно производа" и пре свега је намењен пословним посетиоцима, односно власницима и набављачима ресторана, хотела и трговинских радњи са циљем препознавања, брендирања и бољег пласмана на домаћем и страном тржишту.

Покровитељ манифестације је већ традиционално Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Посетиоци ће моћи да ужива у прехрамбеним производима карактеристичним за поједина ужа географска подручја - вурди, белмужу, рибљој пршути, различитим врстама специјалних сирева, кајмаку, пршути, вину, ракијама, меду, соковима...

"Сајам етно хране и пића" траје до 28. новембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. јул 2025.
31° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом