Михајловић са представницима ММФ-а о реформама и новим законима

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, разговарала је са представницима мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) за Србију, о реформама у железничком и путном сектору, унапређењу пословног амбијента и реализацији инфраструктурних пројеката.

У тим разговорима посебна пажња посвећена је томе како да пословно окружење у Србији буде још боље, а чему ће допринети закони које је Министарство припремило, а који врло брзо улазе у парламент, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе.

"Доносимо нови закон о поступку уписа у катастар који ће омогућити грађанима да читав посао у вези с уписом имовине заврше на једном месту, код нотара. Србија је данас 10. на свету по издавању грађевинских дозвола, али ми желимо да будемо још бољи. Зато доносимо и измене Закона о просторном планирању и радимо на томе да будемо још ефикаснији у доношењу просторних планова", навела је Зорана Михајловић.

Додала је да су и Влада Србије и Министарство грађевинарства похваљени за ефикасну реализацију инвестиција.

"Грађани Србије могу да буду задовољни јер се инфраструктурни пројекти реализују никад брже, посебно кад говоримо о изградњи путне мреже и рехабилитацији железнице", рекла је Михајловићева.

Додаје да је управо грађевинска активност "погурала" раст БДП-а у првом кварталу 2018, који је износио 4,5 одсто, а да је грађевинарство том расту допринело са 25 одсто.

"Пре четири године имали смо 500 градилишта, данас их је близу 30.000, јер су данас услови потпуно другачији", навела је потпредседница Владе.

Шеф мисије ММФ-а за Србију, Џејмс Руф, рекао је да је министарство којим руководи Михајловићева дало значајан допринос да претходни аранжман са ММФ-ом буде успешно завршен.

"Урадили сте одличан посао на железници", рекао је Руф, и додао да треба наставити са унапређењем процеса планирања и реализације јавних инвестиција, како би приоритети били добро постављени, а расположиви новац максимално ефикасно искоришћен.

Састанку у Влади Србије присуствовали су и представници Светске банке, на челу са шефом Канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво