Руси отварају фабрику намештаја у Врању

Помоћник градоначелника Врања Александар Стојковић изјавио је да ће руска компанија за производњу намештаја "Много мебели", која у Србији послује под именом "Нефа група" отворити свој погон у Врању највероватније до краја маја, а да ће за почетак бити запослено 350 радника.

Александар Стојковић је за агенцију Бета рекао да ће се погон руске компаније за производњу намештаја налазити на 10.000 квадрата закупљеног пословног простора врањског памучног комбината "Јумко".

"Руска компанија је била заинтересована за отварање фабрике у Србији а јуче су нас, након више од месец дана како су успостављени контакти, обавестили да желе да фабрику отворе у Врању. Град ће у томе помоћи у свим областима које се тичу локалне самоуправе. Оно што следи је потписивање уговора са Јумком о закупу простора", навео је помоћник градоначелника Врања.

Према његовим речима, руска "Нефа група" већ је расписала конкурс за менаџмент нове фабрике а од 1. априла се очекује расписивање конкурса и за пријем радника.

"Јумко ће изнајмити хале које не користи, које морају да претрпе неке измене за покретање производње намештаја али то нису превелике промене и за око месец дана могла би у њима да почне производња", рекао је Стојковић.

Навео је да је руска компанија заинтересована да у току наредне године у врањској индустријској зони подигне и сопствене погоне на простору од 30.000 квадрата, када би било упослено 1.000 људи.

"То ће бити фабрика за израду тапацираног намештаја а оно што је нама јако битно је да Руси имају своје продајне салоне и неће бити конкурентни домаћим фирмама, будући да у Врању има велики број фирми које се баве производњом намештаја", рекао је помоћник градоначелника Врања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво