Обнова хидроелектране "Зворник"

Електропривреда Србије, Министарство финансија и немачка развојна банка "КfW" потписале уговор о 70 милиона евра кредита за рехабилитацију хидроелектране "Зворник".

Потписан је Меморандум о разумевању у вези са коришћењем кредита од 70 милиона евра за рехабилитацију хидроелектране "Зворник". Кредит за хидроелектрану која производи електричну енергију већ 54 године потписали су Електропривреда Србије, Министарство финансија и немачка развојна банка "КfW".

Реч је о кредиту за енергетски сектор, који је договорен током званичних преговора влада Србије и Немачке још 2008. године.

По постигнутом договору и по препоруци немачке владе, ЕПС-у је понуђен кредит од 70 милиона евра за финансирање пројекта рехабилитације хидроелектране "Зворник".

Делегација КfW" банке је од 25. до 30. октобра ове године посетила ту хидроелектрану, како би се усагласили сви детаљи потребни за почетак реализације овог кредитног аранжмана и потписивање Меморандума о разумевању.

Рехабилитацијом хидроелектране "Зворник" предвиђена је да се замене витални делови турбина, са повећањем снаге са 24 на 32,4 мегавата, затим да се обаве потребни радови на дренажним и расхладним системима, замене сва четири генератора новим већег капацитета, поставе нови блок трансформатори.

Сва потребна опрема и радови ће, поред финансирања из кредита "KfW" банке у вредности од 70 милиона евра, једним делом бити плаћени и средствима ЕПС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара