Смањен број издатих грађевинских дозвола

Знатно мање грађевинских дозвола у Србији издато од јануара до августа у поређењу са истим периодом прошле године. Највише дозвола за стамбене зграде у Београду.

У Србији је у августу издата 771 грађевинска дозвола, што је 12,1 одсто мање у односу на тај месец 2008. године, показују подаци Републичког завода за статистику.

Од јануара до августа 2009. године издато је 16,3 одсто грађевинских дозвола мање него у истом периоду прошле године.

Према броју дозвола издатих у августу, пријављена је изградња 1.386 станова, што је 13,5 одсто мање него у августу 2008. године. Просечна површина станова који су пријављени за изградњу износила је 72,8 метара квадратних.

Према врсти грађевина, крајем лета је издато 83,8 одсто грађевинских дозвола за зграде и 16,2 одсто за остале грађевине. Када је реч о зградама, 75,7 одсто издатих дозвола односи се на стамбене и 24,3 одсто на нестамбене зграде.

Код осталих грађевина, највећи део издатих дозвола, чак 71,2 одсто, односи се на цевоводе, комуникационе и електричне водове.

Предвиђена вредност радова новоградње у августу износи 91,7 одсто од укупне предвиђене вредности радова.

Највећа грађевинска активност, посматрано по окрузима, забележена је у граду Београду и износи чак 53 одсто од предвиђене вредности радова новоградње, а затим следи Јужнобачки округ са 17,4 одсто. Учешћа осталих округа су мала и крећу се од 0,1 до 3,7 одсто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво