Мање цене легалних квадрата

Накнаде за легализацију кућа и станова површине до 100 квадратних метара умањују се за 60 одсто, изјавио министар Оливер Дулић представљајући Правилник о легализацији. Дулић очекује потпуну легализацију за две године и приходе између 300 и 400 милиона евра.

Министарство просторног планирања Србије донело је Правилник према коме се накнаде за легализацију кућа и станова до 100 квадратних метара умањују за 60 одсто.

Министар просторног планирања Оливер Дулић рекао да ће општине у Србији након издавања Правилника морати да пошаљу грађанима позиве за завршетак легализације објеката и обавештење о цени.

Дулић је навео пример да ће цена легализације стана или куће у зони четири у Београду, где спадају Алтина, Плави хоризонти, Миријево, површине од 60 до 70 квадратних метара коштати од 150.000 до 200.000 динара.

Цене за остале стамбене објекте веће од стотину квадратних метара и друге објекте ће одређивати локална самоуправа, рекао је Дулић.

Рок да грађани доставе доказ о плаћеној накнади је 60 дана од добијања обавештења о цени и могућности легализације.

Дулић је оценио да је очекивани рок за легализацију у Србији две године, и да од легализације очекује приходе између 300 и 400 милиона евра.

Казао је да грађани који су раније поднели захтев за легализацију не морају поново да га подносе. Како је рекао, у сарадњи са банкама обезбеђени су повољни кредити за легализацију.

Дулић је рекао да су све локалне самоуправе у Србији дужне да до 11. децембра доставе Министарству податке о свим бесправно изграђеним објектима на својим територијама.

Правилник ће бити објављен у "Службеном гласнику" и ступити на снагу осам дана након објављивања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво