ЈАТ полеће у добитак

Из ЈАТ-а најављују даље одвајање служби које нису основна делатност компаније и сопствено линијско одржавање. Обећавају посебне погодности за путнике чиме желе да повећају број оних који лете на милион и по нарадне године.

Због проблема који су настали током штрајка "Јат технике", када два и по дана ЈАТ-ови авиони нису летели, а компанија забележила губитак од милион и 700 хиљада евра, у националном авиопревознику најављују да ће организовати сопствено линијско одржавање.

Генерални директор ЈАТ-а Срђан Радовановић изјавио је да решење за проблеме пословања види у повећању броја путника и смањењу расхода и најавио план да се то оствари већ у наредној години, чиме би национални авиопревозник престао да прави губитке.

ЈАТ ће учинити све да реструктуира компанију, уведе бољу организацију и ред летења, понуди повољније цене карата и подигне квалитет услуга.  

Радовановић је рекао да један део послова који је технички могућ обављају копилоти уместо механичара, а ради се на томе да се направи комплетно линијско одржавање. 

Издвојиће се флота од 23 пољопривредна авиона који се користе за запрашивање комараца. Као посебна целина убудуће ће пословати и Пилотска академија у Вршцу.

У синдикату кажу да су честе промене руководства и нестручно издвајање појединих целина из некада моћне компаније пре три године, допринели гомилању проблема које ЈАТ данас има.

Предраг Радовановић из синдиката ЈАТ-а каже да постоје неколико целина које не функционишу обзиром на штрајк у техници и проблеме са кетерингом.

О најновијем програму за опоравак компаније у синдикату кажу да не знају готово ништа, а оно мало што знају дознали су из медија.

Председник Јединствене синдикалне организације ЈАТ-а Ненад Кукољац каже да је пре месец дана послао директору папир са захтевом да их упозна са програмом, али да до сада нису добили одговор.

Дугови ЈАТ-а 1. октобра ове године износили си 11 милиона евра. До краја године, ЈАТ ће превести милион и сто хиљада путника што је недовољно, па је план за наредну годину милион и по превезених путника и зарада од 150 милиона евра.

Нове путнике, кажу, привући ће посебним погодностима. Наиме, сви који ЈАТ-ом допутују у српску престоницу имаће бесплатну такси вожњу од аеродрома "Никола Тесла" до било које адресе у граду.

Која ће такси служба тај посао радити за ЈАТ одлучиће се на тендеру. Такође, сви путници који буду купили повратну карту ЈАТ-а имаће бесплатно здравствено осигурање у земљама Европске уније током трајања пута.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво