Положен камен темељац хотела "Хилтон" у Београду

Главни град Србије ушао је међу најбоље градове света, оценио је премијер Александар Вучић након постављања камена темељац за хотел "Хилтон" у Београду.

Обраћајући се присутнима, Вучић је рекао да је срећан што "Хилтон" гради хотел у Београду, јер је то показатељ да се Београд и Србија мењају.

Годинама, према његовим речима, није било међународних хотела са пет звездица који би дошли у Београд, а то се сада мења јер Србија постаје дестинација која значи више.

"Најбољи градови у свету имају Хилтон и Београд постаје тако један град. Сваки грађанин треба да се поноси јер је ово знак поверења, а без поверења не би било Хилтона у Београду", подвукао је Вучић.

Истакао је да пословна заједница указује поверење Србији, јер успева да реши проблеме које није успевала деценијама, а тако ће се и брже решавати имовинско-правна питања.

Приметивши да остаје још да се реши питање фасада око хотела, Вучић је најавио да је влада спремна да помогне, како би велелепна зграда "Хилтона" била још истакнутија и још више дошла до изражаја.

"Хилтон" није само водећи хотелски бренд, већ више од тога, приметио је Вучић и навео да смо у прошлој години имали 11 одсто више туриста, а у прва два месеца ове године 13 одсто више.

"Број туриста је из дана у дан све већи, то нема везе са политиком, већ бољим, другачијим амбијентом, жељом људи да улажу у Београд. Хилтону морамо да будемо пуна подршка, да помогнемо, да прођу неупоредиво лакше све процедуре, јер данас почиње најтежи део", навео је он.

Успех у туризму, према његовим речима, увек почива на стабилности, а нема стабилности ако живимо у региону у којем нема мира и сигруности за потенцијалне туристе.

Зато ће, додао је, Србија бити сидро стабилности у целом региону западног Балкана, у југоисточној Европи.

"Можете да рачунате на добру зараду и профит. Сваки туриста значи нова радна места. Овде је реч о 300 нових радних места, али постоји још већи број индиректних радних места, јер ће на изградњи радити наше грађевинске компаније, а и добављачи ће бити из Србије и користиће се српски производи", најавио је он.

Вучић је уверен да ће долазити туристи из Европе, САД, Русије и Кине, али и из региона.

Посебно се захвалио амбасадору САД Кајлу Скату, за којег је рекао да је увек ту када је важно да се покаже српски успех.

"Гледаћемо да што чешће буде присутан, јер ће то значити долазак више америчких инвеститора, али то ће значити и већи успех Србије", казао је Вучић.

Подсетио је да је данас у Сремској Митровици присуствовао отварању "Митроса", после деценије пропадања те фирме и шест година проведених у стечају, као и да у Београду на празном месту ниче велелепни хотел са пет звездица по међународним стандардима.

"То је нови велики успех за Србију", закључио је Вучић.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да се о изградњи хотела "Хилтон" маштало годинама. Вредност инвестиције је како је казао, 70 милиона евра, а захваљујући њој биће запослено 300 радника.

"Пројекат изградње новог престижног хотела после више деценија у Београду промениће развој туристичке понуде и слику главног града", рекао је он.

Градоначелник је навео да ће "Хилтон" бити симбол једног новог Београда и нове Србије и биће први хотел са пет звездица након три деценије.

Потпредседница за развој компаније "Hilotn Worldwide" Мерибел Арнет приметила је да се Београд креће ка новој и лепој будућности у процесу прилгађавања новитетима и навела да постоји више примера који показују како главни град Србије мења своју привреду и индустрију туризма.

"Ово је још један корак у том правцу, први међународно брендирани хотел након пар деценија и верујем да ће Хилтон Београд постати избор број један за посетиоце убудуће, када буде отворен", рекла је она.

Арнет је казала да је важно то што ће се широм света познато гостопримство запослених у том ланцу хотела понудути и у Београду.

Хотел ће се налазити на углу улица Краља Милана и Краља Милутина, а како се очекује, имаће осам спратова, а простираће се на укупно 32.418 квадрата, укључујући четири подземне етаже.

Први хотел те франшизе у Србији имаће око 250 соба и апартмана, распоређених на осам спратова, а улаз у објекат биће на углу улица два краља, писали су медији пре неколико дана.

На крову хотела планиран је ресторан са отвореном терасом, а посебан део чиниће озелењено унутрашње двориште од 1.200 квадрата.

Како је речено приликом полагања камена темељца, очекује се да би хотел могао да буде отворен за прве госте 2018. године.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво