Читај ми!

Нови живот Железаре

Представници Владе Србије и Железаре "Смедерево" са холандском компанијом "ХПК инжењеринг" потписаће уговор о новом управљачком менаџмету. Уговор ће дефинисти зараде новог менаџмета и поделу профита. Најављено је да ново руковоство у Железару доводи 24 директора.

Потписивању уговора у Смедереву присуствоваће и премијер Александар Вучић, који ће се потом обратити радницима.  

Проверавали смо шта доноси уговор са новим руководством и старим знанцима: Џоном Гудишем и Петером Камарашем. 

Уговор ће дефинисти зараде новог менаџмета и поделу профита. Већ је познато да америчко-словачки управљачки тим у Железару уноси 20 милиона долара. Обавезао се да у 2016. упали и другу високу пећ и производњу повећа на милион и по тона челика годишње а сировине одржава у вредости 80 милиона евра.

"Ја мислим да ће радници бити мотивисани, да ће умети нама да осветлају образ. Да ћемо моћи да правимо профит већ за четири месеца а уговорна обавеза је шест", рекао је Вучић.

Никола Мајински из Одбора за црну металургију ПКС претпоставља да ће ићи на производе више фазе прерде који су профитабилнији.

"У том случају мислим да ће ићи на беле лимове јер они могу набрже да дају профит", рекао је Мајински.

Најављено је да ново руковоство у Железару доводи 24 директора. У Влади кажу да је најважније да нема отпуштања и да ће свих 5.000 запослених остати на својим радним местима. Ново руководство обећава и повећање плата за 10 одсто.

Смедерево и околина живи од рада Железаре.

Са "ХПК инжењеригом" уговор се потписује на три године и може кажу, да се прекине ако се за Железару појави добар купац.

Људи које постави Влада имаће право супотписа Железара остаје у државном власништву, а Влада ће имати контролу у свим сегметима њеног рада.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво