Радови на аутопуту Београд-Чачак у марту

Тендер за две деонице аутопута од Београда до Чачка биће расписан 1. јануара, а изградња би требало да почне од марта, рекао министар Милутин Мркоњић. ММФ није ограничио средства за изградњу путева, тврди Мркоњић.

Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић изјавио је да ће тендер за две деонице аутопута од Београда до Чачка, у дужини од 40 километара, бити расписан 1. јануара.

Министар је новинарима рекао би радови на тим деоницама аутопута Београд-Јужни Јадран требало да почну 1. марта.

На питање да ли су тачни наводи појединих медија да је обећао хрватском предузећу "Конструктор" да ће радити на изградњи српског дела пута Београд-Јужни Јадран, Мркоњић је рекао да "у Србији нико ништа не може да обећа без тендера" и додао да је "само подржао радове на црногорском делу тог пута", које изводи "Конструктор".

Милутин Мркоњић је додао да се пут Београд-Јужни Јадран кроз Црну Гору од Бара до Бољара, у вредности од око 3,3 милијарде евра, ради по принципу приватно-јавног партнерства и оценио да је тешко одлучити који модел финансирања је најбољи, али да "не би имао ништа против" да се и у Србији примени модел који је примењен у Црној Гори.

За изградњу пута Београд-Јужни Јадран од Београда до Лајковца потребно је између 250 и 300 милиона евра, а Србија је за сада за изградњу наменила око 100 милиона евра, рекао је министар инфраструктуре.

Мркоњић је рекао да Међународни монетарни фонд "ни у једном тренутку није ограничио средства за развој земље", укључујући и новац који је намењен за изградњу путева и оценио да је то "највеће признање нашим пројектима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара