Тадић и Кунева о Закону о заштити потрошача

Председник Србије Борис Тадић и европски комесар за заштиту потрошача Меглена Кунева разговарали у Београду о Предлогу закона о заштити потрошача у Србији. Закон има "изузетан значај" за Србију у оквиру њених настојања да постане чланица ЕУ, оценио Тадић.

О Предлогу закона о заштити потрошача у Србији који ће у понедељак бити представљен, разговарали су у Београду председник Србије Борис Тадић и европски комесар за заштиту потрошача Меглена Кунева.

Тадић је, на конференцији за новинаре после састанка, рекао да тај закон има "изузетан значај" за Србију у оквиру њених настојања да постане чланица Европске уније.

Реч је о Предлогу закона који су израдили Министарство трговине и услуга Србије и "ЗАП пројекат", који финансира Европска унија.

"Када грађанин добро зна шта плаћа и како да заштити свој интерес и када му држава у томе помаже онда је он заштићен и сигуран у друштву у коме живи. Када не зна шта плаћа и не може да заштити своје интересе онда не постоји правни поредак у тој држави", рекао је Тадић.

Председник је нагласио да сва стратешка партнерства која Србија ствара у последње време имају једну претпоставку, а то је учлањење у ЕУ и подсетио колико је Бугарска, одакле је његова гошћа, добила тим чланством.

Кунева је на конференцији за новинаре истакла да је задовољна напретком који је Србија учинила од њене последње посете 2006. године, истакавши да су потрошачка права основ економије.

Према њеним речима, данас у свету тржишне привреде поверење представља најзначајнију валуту модерне економије, а ако постоји конкуренција, биће мање монопола и потрошачи ће бити задовољнији.

Кунева је истакла да ће ЕУ помоћи Србији у европским интеграцијама и да ће о Предлогу закона о заштити потрошача разговарати са представницима српске владе.

Предлог закона о заштити потрошача у понедељак ће представити министар трговине и услуга Србије Слободан Милосављевић, а поред Куневе биће присутна и директорка Канцеларије Владе Србије за европске интеграције Милица Делевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара