Читај ми!

Заједнички рад на модернизацији пруга

Неопходно избећи кашења у извођењу радова у оквиру модернизације међународног железниког Коридора 10, сагласни су генерални директор Железница Србије Драгољуб Симоновић и представници италијанског конзорцијума који су задужени за изградњу деонице од Гиље до Параћина.

Железнице Србије и италијанска компанија "ЈВ Италијана конструкциони - Конзорцио арматори феровијари Итали" раде заједно да се што пре превазиђу проблеми, избегну кашења у извођењу радова и заврше грађевински радови на изградњи двоколосечне пруге од стајалишта Гиље до Параћина, у оквиру модернизације међународног железниког Коридора 10.

Како се наводи у саопштењу Железница Србије, то је закључено на састанку генералног директора тог предузећа Драгољуба Симоновића, са представницима италијанског конзорцијума, које је предводио Фабио Брунори, генерални директор компаније и пројект менаџер на овом послу.

У саопштењу се наводи да се разговарало о роковима реализације посла, техничким проблемима које треба решавати, експропријацији земљишта у зони радова, као и о могућностима за проширење сарадње између две компаније.

"У реализацији пројеката на железником Коридору 10 постоје бројни проблеми, посебно када је о поштовању рокова реч. Железнице Србије спремне су да учине све да се проблеми превазиђу, скрате рокови за извођење радова и модернизација железниког Коридора 10 максимално убрза", рекао је генерални директор српског железничког предузећа Драгољуб Симоновић.

Уговор о извођењу грађевинских радова на изградњи нове двоколосечне пруге од стајалишта Гиље до станице Параћин између српских железница и италијанске компаније потписан је 2. јула 2012. године.

Вредност посла је 16.162.000 евра, а финансирање је обезбеђено из кредита Европске инвестиционе банке.

Поред извођења грађевинских радова, предстоји и електротехники део послова, након чега ће нова двоколосчена, електрифицирана пруга бити дугачка 10,5 километара и оспособљена за брзине до 160 километара на сат, подсећа се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. новембар 2025.
11° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом