Читај ми!

Све спремно за радове на Коридору 11

Радови на Коридору 11 могу да почну, будући да је све спремно, каже за РТС ресорни министар Велимир Илић. Припремљена је грађевинска дозвола и још две фирме треба да добију лиценце, што ће бити завршено у току дана, истиче Илић.

Министар за грађевину и урбанизам Велимир Илић рекао је да је све спремно за почетак радова на Коридору 11.

Илић је за РТС рекао да је припремљена грађевинска дозвола и да још две фирме треба да добију лиценце, што ће бити завршено у току дана.

"Припремљен је аванс од 60 милиона евра за почетак радова и сви извођачи, домаћи и страни, добиће тај аванс. Око 30 милиона евра добиће домаће компаније које учествују у изградњи, а све је спремно. Завршено је питање ПДВ-а, царина, експропријације", навео је министар Илић.

Према његовим речима, почињу и припреме за изградњу тунела на тој деоници и циљ је да се све припреми за радове пре почетка зиме, како би и тада могло да се ради пуним капацитетом.

Уговор са представницима азербејџанске фирме "Азвирт" о извођењу радова на деоници Коридора 11 од Љига до Пожеге, вредности 308 милиона евра потписан је у априлу ове године.

Илић је рекао да је задовољан што домаће компаније учествују у том пројекту и додао да ће то бити инфузија и домаћој грађевинској индустрији.

Кинеске компаније добиле посао

Како је рекао, кинеске компаније дале су веома повољне понуде за изградњу деоница на Коридору 11 и две кинеске компаније добиле су посао, али уговор још није потписан.

Илић је најавио да ће данас бити постављен нови директор предузећа "Коридори Србије".

Министар је навео да је предлог закона о легализацији објеката завршен и да ће до понедељка бити пред Владом Србије, а након тога и пред парламентом.

Илић је додао да се нада да ће парламент да га усвоји убрзо и да ће у новембру ступити на снагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије