Аустријски центар за подршку инвеститорима

У Београду се ускоро отвара пословни центар аустријске комапније "Бена". Приоритет центра биће подршка инвеститорима у фази доласка на инострано тржиште, а концепт да им се обезбеди све на једном месту, како би посао могао одмах да функционише.

Компанија "Бена" отвориће 15. новембра центар у Београду у сарадњи са "Ecovis ConFidas" групом.

Генерални директор фирме "Бена" Александар Варендорф каже да је пословни концепт по којем је "Бена" позната у Аустрији, намењен је компанијама из иностранства, Србије и региона, које физички још нису присутне у Београду. За такве центре се, каже Варендорф, највише интересују предузећа средње величине.

"Бена" је у Београду основала предузеће "SEE Business Embassies", а свој пословни простор ће отворити у пословном центру "Ушће" и тако званично почети своје пословање у Србији.

"Очекујемо значајне инвестиције у наредном периоду од две године", навео је Варендорф и додао да је то прва пословна експанзија компаније "Бена" у Југоисточној Европи.

Компаније из иностранства могу да закупе пословни простор од најмање 10 квадратних метара и при томе добију пословну подршку у секретарским услугама.

Варендорф је објаснио да је за компанију "Бена" приоритет да подржи инвеститоре у првој фази доласка на инострано тржиште, где могу да проведу неко време без или са неколико сарадника и мининалним трошковима и виде да ли желе ту да оснују фирму или на други начин прошире пословање.

Фирме у пословном центру добијају комуникациону инфраструктуру, прикључак, факс и телефон, Интернет, као и могућност да користе простор за састанке, презентације и друге пословне активности.

" Довољно је, на пример, да нека фирма има минималан број сарадника, који дођу у центар, прикључе свој лап-топ и све имају, јер им се пружа комплетна инфраструктура и око 15 услуга како би посао могао одмах и без застоја да функционише", рекао је Варендорф.

Генерални директор фирме "Ecovis ConFidas" у Србији, која је део међународне "Ecovis" групе, Александар Самониг, рекао је Танјугу да то практично значи да пословни клијент који дође у Србији не мора да брине о свом простору, новинама које ће читати, компјутеру, мобилном телефону, добављачима и многим другим стварима које успоравају странце приликом доласка у неку земљу.

"Ми хоћемо да олакшамо инвеститорима да одмах почну да раде", рекао је Самониг додајући да је управо та врста ефикасности оно што недостаје Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије