Читај ми!

"Геокс" гради фабрику у Врању

Министар Млађан Динкић и председник "Геокса" Марио Морети Полегато потписали у Врању уговор о градњи фабрике обуће, у којој ће посао добити 1.250 радника. Овакве инвестиције и улагање у раст и развој индустрије једини су начин за излазак Србије из кризе, поручио премијер Ивица Дачић, који је присуствовао потписивању уговора.

Уговор о додели средстава за директне инвестиције у Врању потписали су министар финансија и привреде Млађан Динкић и председник компаније "Геокс" Марио Морети Полегато. Потписивању уговора присуствовао је и премијер Ивица Дачић.

Уговор ће омогућити запошљавање 1.250 радника у новој фабрици у чију ће изградњу "Геокс" уложити 15,8 милиона евра.

Компанија "Геокс" намерава да у Врању изгради фабрику за производњу женске модне обуће високог квалитета, која би годишње производила 1.250.000 пари обуће.

Премијер Дачић је истакао да су овакве инвестиције и улагање у раст и развој индустрије и инфраструктуру једини начин за излазак Србије из економске кризе.

"Ово је велики показатељ да Србија има и зна пут за излазак из кризе", рекао је Дачић и додао да пројекат са фирмом "Геокс" показује да страни партнери имају поверења у власт и владу која води Србију.

Премијер очекује да ће реализација тог уговора почети ускоро, да ће компанија имати профит, Врањанци посао и добре плате, а држава стабилне приходе.

Дачић је нагласио да ће, све што се буде радило у наредном периоду, бити усмерено на покретање економије, довођење инвеститора, али и решавање проблема Железаре "Смедерево".

Захвалио је Динкићу што је радио на преусмеравању инвестиција на југ Србије и нагласио да ће учинити све да тај регион буде место где ће улагати велике фирме.

Динкић је рекао да ће инвестиције фирме "Геокс" значити сигурну егзистенцију за 1.250 породица. Напоменуо је да су га челници те велике компаније уверили да ће, уколико се појави потреба, удвостручити капацитет и запослити још толико људи.

"Тајна нашег успеха је увођење технологије у моду. То планирамо да урадимо и овде, запослимо младе и уложимо у њихов професионални развој", рекао је Марио Морети Полегати, власник компаније Геокс. 

"Ово је нова фаза за југ Србије, фаза која ће донети сигурност, бити покретач развоја и зауставити миграције", рекао је Зоран Антић, градоначелник Врања.

Министар финансија и привреде очекује добијање локацијске дозволе за изградњу фабрике од почетка 2013. године. Указао је да је долазак те компаније у Врање исто као и долазак "Фијата" у Крагујевац и да се очекује да ће повући на десетине других инвеститора из Италије, компоненташа из области лаке индустрије. 

Влада Србије подржаће то улагање кроз програм за подстицај директних инвестиција у износу од 9.000 евра по сваком новоотвореном радном месту.

Министар Динкић и челник "Геокса" потписали су и Пројектни оквирни уговор о остваривању међусобних права и обавеза између Србије, Града Врања и компаније "Геокс".

Група "Геокс", која данас послује у 103 земље широм света, представља једног од највећих произвођача обуће у свету.

Производни асортиман обухвата женску и дечју класичну, бизнис, спортску и модну одећу и обућу. Италијанска компанија има производне погоне у Кини, Вијетнаму, Индонезији, Јужној Кореји и Бразилу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије