Читај ми!

"Штрасер" улаже у Суботици

Општина Суботица продала аустријском "Штрасеру" за 1,28 милиона евра четири хектара земљишта на којима ће се градити пословни објекти. Градоначелник Суботице Модест Дулић рекао да је продајом остварена вишеструка добит, пошто је општина пре две године за 144 хектара платила 1,85 милиона евра.

Аустријско предузеће "Штрасер", односно друштво "Тиролијан рил естејт" купило је од суботичке локалне самоуправе четири хектара земљишта за 1,28 милиона евра на којима ће градити пословне објекте.

Градоначелник Суботице Модест Дулић рекао је да се земљиште налази на простору будуће комерцијалне зоне, односно некадашње Друге касарне, на путу између Суботице и Палића, напоменувши да је Штрасер први инвеститор који је купио део земљишта на тој локацији.

Дулић је подсетио да је суботичка локална самоуправа, као прва у Србији, 2010. године за 1,85 милиона евра од републичке Дирекције за имовину купила некадашњу касарну Војске Југославије "Петар Драпшин", познатију као Друга касарна, као и војни полигон Радановац укупне површине 144 хектара.

"Упоредо са развојем привредне зоне 'Мали Бајмок', у којој послују или граде фабрике 'Сименс', 'Континентал', 'Сваровски', 'Калцедонија', 'Норма група' и 'Дункермоторен', расло је и интересовање за ово земљиште које смо купили са намером развоја комерцијалних делатности", навео је градоначелник Дулић.

Према његовим речима, на основу тог интересовања, расписана је и завршена прва лицитација за продају земљишта на овој локацији, где су четири хектара продата Штрасеру за 1,28 милиона евра, чиме је Суботица по његовој оцени на вишеструкој добити.

"Пре две године 144 хектара смо платили 1,85 милиона евра, а сада смо само четири хектара продали за 1,28 милиона евра, чиме смо покрили 70 одсто трошкова куповине овог земљишта. То значи да смо улагањем у опремање ове зоне и њеном промоцијом удесетостручили њену вредност", истакао је Дулић.

Добит на таксама

ДУлић је оценио да се приходовање града ту не завршава, односно да ће нови власник плаћати таксе и накнаде, а да се пред Суботичанима отвара перспектива новог запошљавања.

На питање шта ће се тачно градити на локацији, Дулић је одговорио да ће јавност те детаље сазнати од самог инвеститора приликом церемоније потписивања уговора о продаји земљишта која је заказана за крај августа.

"Доласком 'Штрасера' порашће и интересовање других инвеститора за ову локацију, што ће уз резултате у Привредној зони у Малом Бајмоку бити неки од одлучујућих фактора за инвестирање у Суботицу", рекао је Дулић.

Аустријски "Штрасер" је предузеће које се бави некретнинама, а представља трећег инвеститора из Аустрије у Суботици, након што је АТБ приватизовао "Север" и једног од најпознатијих брендова у свету израде накита, компаније "Сваровски".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије