Крагујевац све ближи Коридору 10

Премијер Мирко Цветковић и министарка за НИП Верица Калановић отворили радове на изградњи магистралног пута Крагујевац-Баточина, дужине 4,6 километара. Крагујевац и околне општине директно ће бити повезане са Коридором 10.

Изградња инфаструктуре у условима кризе омогућава креирање нових радних места, повећава атрактивност за улагања у области где се гради и омогућава да неки опипљиви резултати остану и за будућа поколења, поручио је премијер Мирко Цветковић.

Премијер и министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић отворили су радове на изградњи магистралног пута Крагујевац-Баточина, који ће повезати Крагујевац са Коридором 10.

Реч је о изградњи друге деонице, дужине 4,6 километара. Вредност радова, који ће се финансирати из НИП-а, је око 553 милиона динара, а рок за завршетак је 150 дана.

Премијер Цветковић је истакао да изградња инфраструктуре, а посебно Коридора 10, представља један од основних приоритета Владе Србије.

Министарка Калановић је рекла да овај пројекат представља "велику капију" у Крагујевац и Шумадију, као и шире окружење које ће овим путем бити повезано са Европом.

Отварању је присуствовао и градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић који је истакао да изградња овог пута представља највећу и најзначајнију инвестицију за Крагујевац.

Рок за завршетак читавог пута који ће повезати Крагујевац са Коридором 10, према договору о заједничком улагању Владе Србије и "Фијата" у "Заставу", је 2011. година.

Преосталих 15 километара магистралног пута налази се у општини Баточина, док петља код укључења на аутопуту Београд-Ниш припада општини Лапово.

Премијер Цветковић и министарка Калановић обишли су радове на изградњи пута ка Кусовцу, у општини Кнић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво