Кинески материјал, српска производња

Прво Српско-кинеско друштво основано је у Нишу и бележи и добре резултате привредне сарадње двеју држава. У Србији живи између пет и осам хиљада Кинеза, који углавном потичу из веома богате приморске провинције Че Јанг.

У Србији живи између пет и осам хиљада Кинеза. Они углавном потичу из веома богате приморске провинције Че Јанг, неколико миља јужно од Шангаја.

Досељеници из Кине су већином трговци, а Србију су изабрали за трајно место боравка.

Прво Српско-кинеско друштво у нашој земљи, основано недавно у Нишу, бележи и добре резултате привредне сарадње двеју држава.

"Желимо да што пре покренемо производњу у Србији. Помажемо Србима да купе јефтинију кинеску сировину директно од произвођача. То је и нама у интересу јер живимо овде", каже Шу Цуванг, члан Кинеске трговинске асоцијације у Србији.

Сарадња са Кином отвара могућност пласирања квалитетних производа и на европско тржиште.

"Са тим можемо да створимо производ који има добар квалитет и цену, а да је конкурентан за европско тржиште и Русију. Кинеским трговцима је свеједно да ли продају готов производ или сировину, битно је да остваре профит", објашњава Братислав Вукадиновић, председник Српско-кинеског удружења.

"Свако ко мисли да су то неозбиљне инвестиције треба само да се сети отварања Олимпијаде у Пекингу, и тога да је Кина трећа економска сила у свету. Свака инвестиција из Кине мора да се сматра озбиљном", каже Игор Новаковић, председник Општине Палилула, из Ниша.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво