Телетон за децу

РТС, заједно са Рајфајзен банком и Народном канцеларијом председника Републике, организује, 12. децембра, још један Телетон. Средства која буду прикупљена намењена су опремању дневних боравака за децу са сметњама у развоју широм Србије.

У недељу, 12 децембра, у 21.05, на првом програму, Радио-телевизија Србије, заједно са Рајфајзен банком и Народном канцеларијом председника Републике, организује још један Телетон. Средства која буду прикупљена у контакт шоу-програму, намењена су опремању дневних боравака за децу са сметњама у развоју широм Србије.

Циљ хуманитарне акције коју РТС реализује кроз контакт-шоу програм Телетон јесте прикупљање средстава за опремање 20 најугроженијих дневних боравака.

Рајфајзен банка и овог пута се, сходно друштвеној одговорности, прикључује акцији.

Председник Извршног одбора Рајфајзен банке Оливер Роегл, каже да та банка већ 10 година помаже људима којима је тешко, поготово деци.

Према његовим речима, за децу која имају специјалне потребе банка ће издвојити 50 хиљада евра за куповину неопходне опреме. 

Захваљујући дневним боравцима у којима упознају нове другове, стичу разне вештине и знања, деца са сметњама у развоју нису усамљена и њихов живот добија нови смисао. Међутим, у неразвијеним општинама, због недостатка новца, опстанак боравака често је доведен у питање.

Дејан Маринковић из Народне канцеларије председника позвао је и друге компаније и појединце да се укључе у такву врсту помоћи.

И овога пута, радо су се одазвале бројне угледне личности из културног и јавног живота. Тако ће, између осталих, у нашем студију у Кошутњаку, у недељу увече, на питања гледалаца одговарати: министар Расим Љајић, Сергеј Трифуновић, Сека Сабљић, Никола Којо, Марија Шерифовић, Лазар Ристовски, Бранко Милићевић Коцкица и многи други.

Директор Телевизије Београд Никола Мирков каже да национална телевизија не само што одражава дух времена, него се труди да га учини човечнијим, нарочито када је од срца и када је у оквиру највиших својих могућности.

Гледаоци РТС-а који желе да допринесу лепшем детињству малишана са сметњама у развоју, често заборављеним од околине, слањем СМС-а и позивом са мобилне и фиксне телефоније, моћи ће да се прикључе хуманитарној акцији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво