Опрез на путу за Гучу

Велике гужве на прилазима Гучи, где се одржава Драгачевски сабор трубача. Током десет саборских дана, у варошици са око 2.000 житеља, наћи ће се око милион посетилаца из земље и света.

На свим прилазним путевима српској престоници трубе, Драгачевској варошици Гучи, појачана је контрола саобраћајне полиције.

Ораганизатори сабора очекују да ће до 22. августа, Гучу посетити близу милион гостију.

Саобраћајна полиција, која је појачала контролу на свим прилазима, упозорава возаче који ових дана крећу пут Гуче да пажљиво возе.

"Што се тиче варошице Гуча, ту нам је активност усмерена пре свега на регулисање саобраћаја, да не дође до застоја, јер сама конфигурација терена, простор на коме се одвија саобраћај је јако мали, има велики број гостију, тако да нам је ту приоритет регулисање саобраћаја", каже Драгослав Караџић, начелник Саобраћајне полиције Чачак.

За госте је обезбеђено 12 хектара паркинг простора. Полиција апелује на возаче да поштују закон и саобраћајне прописе, а посебно да не крећу на пут под дејством алкохола.

"Управа саобраћајне полиције је сачинила посебан план контроле за време трајања манифестације у Гучи, која подразумева масовну контролу возача да ли управљају својим возилима под дејством алкохола", истиче Владимир Ребић, заменик начелника Управе саобраћајне полиције.

Возачи код којих се утврди присуство алкохола у крви биће задржани у просторијама Полицијске управе, а потом ће како кажу, уследити и казна коју прописује нови закон о безбедности саобраћаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара