Град опустошио усеве

У општини Лучани проглашено ванредно стање у неколико села пошто је јучерашње невреме у Гучи и околини причинило велике штете на усевима и стамбеним објекатима. Олујни ветар, киша и град оштетило пољопривредне културе и објекте и у горњомилановачкој општини.

Изузетно јако невреме јуче је захватило Гучу, Лучане, Дивчибаре и сувоборска села Прањани и Дружетићи код Горњег Милановца.

Град величине ораха падао је 20 минута и уништио повртњаке и њиве под кукурузом.

Невреме је потпуно уништило пољопривредне усеве, воћњаке и оштетило на стотине стамбених и пословних објеката.

Праву пустош направила је олуја која је чупала дрвеће, скидала кровове са кућа и ломила олуке у селима Турица, Врањица и Велес, недалеко од Гуче.

Председник општине Лучани Слободан Јововић прогласио је ванредно стање у овом делу Драгачева и затражио помоћ владе у санирању огромних штета, наводећи да је ово трећи пут у последњих месец дана да олуја и град наносе огромне штете путевима, грађевинама и усевима у овом крају.

Олујни ветар са градом у готово исто време скидао је кровове и уништавао усеве у неколико села под Сувобором у општини Горњи Милановац.

Због тог невремена, Прањани, Дружетићи и део Леушића више часова били су без електричне струје и телефонских веза, пошто је олуја оборила и два електрична стуба од бетона.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се