Невреме у централној Србији

Јако невреме захватило касно после подне околину Горњег Милановца, а неколико села остало без струје. Невреме и у Гучи, где је град причинио велику штету пољопривредним културама.

У касним поподневним сатима јако невреме захватило је горњомилановачку општину. Причињена је велика штета на стубовима за електричну енергију, због чега су нека села без струје.

Невреме је захватило и Гучу и околину.

"Причињена је велика штета на пољопривредним културама, а оштећено је и неколико десетина кућа", изјавио је Фонету председник општине Лучани Слободан Јоловић.

Према његовим речима у једном делу општине проглашена је елементарна непогода, а невреме је причинило вишемилионску штету.

"Највише су страдала села Турице, Врањице и Велес. Уништено је неколико аутомобила, ветар је био јак и чупао дрвећа, скидао црепове са кућа и олуке", нагласио је Јоловић.

Он је истакао да локална самоуправа нема средстава да санира последице невремена, због чега очекује помоћ Владе Србије. У последњих месец дана, каже Јоловић, ово је трећи пут да јако невреме погодио драгачевски крај.

Начелник сектора за ванредне ситуације Моравичког округа Драгиша Броћић изјавио је да је током невремена дошло и до пожара у једној радњи у Гучи и да је причињена велика материјална штета.

"Ватрогасне службе још испумпавају воду из дворишта, пошто је пала велика количина кише", рекао је Броћић.

Броћић је нагласио да је град падао око 20 минута и да се још није отопио, додајући да је јак ветар чупао дрвеће и да је на Лукоиловој пумпи на уласку у Гучу ветар однео део настрешнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се