Повлачи се вода у Баричу

Стање у Баричу добро, вода се повлачи, а маштани који су претходни дан били евакуисани враћају се кућама, рекао Предраг Марић за РТС. Житељи Барича у тешкој ситуацији, јер су поплављени други пут за скоро два месеца, истакао Марић.

Начелник Сектора МУП-а Србије за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је да је јутрос стање у Баричу, које је задесила поплава, добро, да се вода повлачи и да се становници тог места у околини Београда враћају својим кућама.

Марић је рекао да је око 30 људи евакуисано, јер је јуче више од 100 кућа било угрожено и да су житељи Барича поново у тешкој ситуацији, због тога што је то место погођено поплавом већ други пут ове године за скоро два месеца.

Предраг Марић је указао на специфичност Барича, јер је реч о објектима који нису у зони одбране и преусмеравањем Баричке реке био би угрожен град Обреновац, због чега су становници у перманентном проблему када год има бујичних поплава и великих атмосферских падавина.

Према његовим речима, поједини становници нису желели да буду евакуисани и до последњег тренутка нису хтели да напусте свој дом, очекујући да ће се вода у неком тренутку заустави и да ће бити безбедни.

"Међутим, важније је да им је помоћ била доступна и да су они који су желели били евакуисани и да су све време екипе Сектора за ванредне ситуације биле присутне на терену, а да је уследила даља ескалација тог проблема, били би и они евакуисани", рекао је Марић у Јутарњем програму РТС-а.

Он је истакао да је, уз помоћ надлежних из "Војводине воде", "Србија воде" и "Београд воде", коначно сагледан износ средстава потребан за све водотокове.

"Покушаћемо да аплицирамо за кредит у Европској банци за развој од 120 милиона евра, јер је толико потребно да се у Србији реши питање водотокова бар великих река које могу највећу штету да направе", најавио је Марић.

Он је рекао да је МУП, односно Сектор за ванредне ситуације, понудио Русији, коју су задесиле ватрене стихије, људе обучене за гашење пожара, подсетивши да је Србија помагала и када су биле елементарне непогоде у Италији и Грчкој.

Марић је изразио уверење да ће договор министра унутрашњих послова Србије Ивице Дачића и министра за ванредне ситуације Русије Сергеја Шојгуа имати за резултат помоћ Русије Србији, која ће бити превентивног карактера и да ће неке руске летелице бити упућене у Србију ради превенције "ако дође до пожара".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво