Почела сезона на Лиду

Сезона на земунском купалишту Лидо почела регатом од Батајнице до Великог ратног острва и наступом оркестра Земунски тамбураши.

Великом земунском регатом 2010. године од Батајнице до Великог ратног острва и наступом оркестра Земунски тамбураши данас је званично отворена сезона на плажи Лидо.

Председник Наутичког клуба Лиман у Земуну Борис Пирјаков рекао је да је у регати учествовало око 70 чамаца са више од 500 чланова посаде који су пловили Дунавом од Батајнице до Великог ратног острва и да је тих 12 километара пређено за два сата.

"Ово је веслачка регата", рекао је Пирјаков, који је и председник Рафтинг савеза Србије, нагласивши да је идеја била да се искључе мотори на чамцима и уз веслање ужива у свим лепотама Дунава.

Он је додао да су се регати придружиле и чамџије које су, такође из солидарности, искључиле мотор.

Председник општине Земун Бранислав Простран изразио је очекивање да ће грађани који овог лета нису отпутовали на море, одмор и вреле летње дане провести на једном лепом купалишту, а Лидо је новим уређењем то заиста и постао.

Лоше време утицало је да овој манифестацији присуствује мање посетилаца него што се очекивало, али за оне који су дошли обезбеђени су бесплатан пасуљ, рибљи паприкаш и чорба.

У сарадњи са предузећима "Зеленило Београд" и "Градска чистоћа", на Лиду су уређени пешчана плажа и спортски терени, а постављена је и бина на којој ће се одржавати програми за најмлађе.

Уређењу Лида претходило је потписивање уговора између општине Земун и Војске Србије о постављању понтонског моста за шта је општина издвојила седам милиона динара.

О безбедности купача бринуће екипа од пет спасилаца, дежурни лекар и обезбеђење, који ће дежурати сваког дана од 10 до 20 часова, док ће прелаз преко понтонског моста на плажу Лидо бити бесплатан за све посетиоце.

Лидо је у почетку била дивља плажа, али је временом постало омиљено купалиште Земунаца и Новобеограђана, па сад представља алтернативу много популарнијем купалишту на Ади Циганлији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се