Деценија Фондације "Буди хуман", РТС-у признање за медијску подршку

Под слоганом “Једнака шанса за све“ Фондација “Буди хуман" помаже и деци и одраслима. Поводом десете годишњице постојања уручили су признања, а за медијску подршку награђена је и наша кућа. У име РТС-а, награду је примила новинарка Информативног програма која прати здравствене теме и иза себе има многобројне хуманитарне прилоге, Ана Стаменковић.

Новинарка Информативног програма РТС-а Ана Стаменковић каже да је Радио -телевизија Србије најгледанија телевизија и њен задатак је као јавног сервиса да буде ту за све грађане и на овај начин када је неопходно да подстакнемо, помогнемо, подржимо.

а верујем да су и моје колеге и новинари и уредници и друге колеге ко год је могао када је чуо да је некоме неопходна помоћ послао смс на 3030, а ми смо у нашем програму када год је то било неопходно репортажама, прилозима, емсијама, помагали људима“, рекла је новинарка РТС-а.

Ана Стаменковић је истакла да никада се не зна када ће неко да се разболи, да ли је то дете или одрасла особа, и без обзира на напоре државе и у будућности ће рад ових фондација бити неопходан, тако да РТС је био и биће заувек подршка.

"Радио-телевизија Србије је уз нас све ове године. Покренули смо преко 1660 хуманитарних акција за лечење и деце и одраслих особа. У овом периоду смо прикупили преко 100 милиона евра, и преко 28 милиона СМС порука је послато на хуманитарни број Фондације Буди хуман 3030“, рекла је Љиљана Кузмановић Вујаковић из Хуманитарне фондације "Буди хуман".

У овом тренутку имамо активних хуманитарних акција за лечење преко 600 деце и 400 одраслих особа. У зависности од дијагнозе болести, неки су корисници Фондације од почетка, и биће док год Фондација постоји.

уторак, 18. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије