Читај ми!

Преминуо сниматељ РТС-а Саша Дукић

После кратке и тешке болести, преминуо је наш колега сниматељ Саша Дукић у 59 години. Био је на терену у многим кризним ситуацијама - за време бомбардовања, као и током мајских поплава 2014. године. Саша Дукић ће бити сахрањен у четвртак у 13 часова на гробљу "Збег" у Борчи.

Радити са Сашом Дукићем било је лако и лепо. Није неопходно да вам сниматељ буде војни специјалац, али у његовом случају се баш то задесило, Сале је био падобранац, ветеран 63. падобранске јединице на шта је био посебно поносан.

С камером је почео да се дружи у дописништву Телевизије Београд у Приштини, а једно време је као сниматељ радио и из Врњачке бање. Последњих тридесет година његова друга адреса била је Таковска 10.

Дукић је имао „добро око“, умео је да ухвати и нешто што би новинарима промакло или да причи донесе посебан квалитет. Ефикасан, ненаметљив, а дружељубив, идеалан сапутник на теренском задатку.

Терен је волео, радо је одлазио на најтеже задатке. Током бомбардовања 1999. или за време катастрофалних поплава 2014, Сале је био на лицу места, исказујући у послу своје најбоље особине.

Био је хуманиста, добровољни давалац крви, помагао је кад год је могао чак и када други нису мислили да има помоћи. Волео је своје Косово и Метохију и своју Србију.

Падобранство је обожавао и лаике је радо учио о томе колико је леп свет из ваздуха, убеђујући нас да треба да пробамо, бар једном, најбоље са њим лично у тандем-скоку. 

Највише је волео своју ћерку Александру и супругу Биљану.

Све задатке и све скокове у животу извео је успешно. Осим овог последњег. Веровали смо да ће да доскочи, а он је отишао на небо.

Сахрана Саше Дукића је у четвртак 23. маја у 13 часова на гробљу "Збег" у Борчи. Опело почиње у 12.30.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије