Читај ми!

Већ почеле гужве за издавање пасоша – колико се чека термин и може ли без заказивања

Уочи сезоне годишњих одмора, почеле су гужве за издавање личних докумената. Шта треба да знате како бисте заменили пасош или личну карту и колико се чека на та документа?

Душко је већ уплатио породично путовање у Италију у септембру. Да не би чекао последњи час да продужи лична документа, покушао је да закаже термин преко е-Управе већ сада, али без успеха.

"Ушао сам преко интернета на е-Управу и покушао да закажем термин у општини Земун за продужење пасоша и личне карте, међутим приликом укуцавања на е-Управу тражили су ми и пасворд и моју мејл адресу и ја то све укуцам и на крају ми излази да је код неисправан, па сам мислио да сам погрешио", објашњава Душко Радић.

Kако каже, покушали су и супруга и син, али ни они нису успели.

Нисмо добили одговор из е-Управе, али како смо незванично сазнали, преко е-Управе могуће је заказати термине само до 30 дана унапред. Све пре тога је прерано, али не мора да значи и да неће бити прекасно ако се овај Београђанин пријави, на пример, 1. августа.

Велике гужве пред сезону годишњих одмора

Kао и сваке године пред сезону годишњих одмора, велике су гужве. На улазу у полицијску станицу Нови Београд - прометно.

"Министарство унутрашњих послова је упутило запослене из других организационих јединица како би, као и претходних година, и ове године појачали рад на пријему биометријских докумената и људи су усмерени према полицијским станицама где су отворене све расположиве радне јединице како би се пријем захтева вршио на што више радних места и самим тим смањило чекање грађана у редовима", истиче Бојана Дуловић, начелница Одељења за путне исправе ПУ за Град Београд.

"Нико неће бити враћен"

Сви који немају заказан термин, захтев за издавање личних докумената могу да поднесу у једној од 17 полицијских станица и 10 испостава сваког радног дана од 7 до 20 сати.

"Свако ко буде дошао предаће захтев, јер све полицијске станице и полицијске испоставе на територији Града Београда примају грађане без обзира на то где имају пријављено пребивалиште, на којој општини, значи биће примљени и нико неће бити враћен", додаје Дуловићева.

У овом моменту први слободан термин у полицијским станицама Земун, Раковица и Вождовац је 19. јун, у свим осталим, по нова лична документа могуће је отићи тек 26. јуна. 

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије