Читај ми!

Како до надокнаде штете кад аутомобил улети у кућу

Више пута последњих година у Београду дешавале су се саобраћајне несреће у којима су возила, због брзе вожње, улетала у дворишта и куће. Такав један случај забележен је за викенд у Шуматовачкој улици на Врачару. Стручњаци за безбедност саобраћаја објашњавају како власници кућа које оштети аутомобил могу да надокнаде штету.

Више пута последњих година дешавале су се саобраћајне несреће у којима су возила, због брзе вожње, улетала у дворишта и куће. У једној таквој несрећи, која се за викенд догодила на Врачару, 21-годишњаци, младић и девојка, који су били у возилу, повређени су, а станари Шуматовачке 81А нису у том тренутку били код куће.

Део зида куће је урушен, поломљена је ограда, удубљена су врата. У недељу, око два сата, аутомобил је ударио у кућу у Шуматовачкој улици на Врачару.

"Јак ударац је био око пола два ноћу, изашла сам на прозор, али нисам успела видим тај ћошак (где се догодила несрећа). Чуо се врисак, плач, девојка је плакала, чуло се много гласова. Она су дошли полицијски аутомобил и кола Хитне помоћи", навела је Иванка Веловић која станује у комшилуку.

Како медији преносе, када се удес догодио, никога није било у кући, а девојка и младић који су били у аутомобилу задобили су ортопедске повреде.

У насељеним местима прописана брзина је 50 километара на час. Веловићева каже да не памти ниједан удес у овој улици, али да се дешавају на раскрсници Шуматовачке и Вардарске.

Стручњак за безбедност у саобраћају Милан Божовић наводи да се несреће догађају не само у тако малим улицама, већ и на неким специфичним местима као што су с кривине, посебно након дугих праваца.

Када аутомбил оштети кућу, њен власник за санацију штете треба да се обрати осигурању код кога је осигурано возило које је у кућу ударило, објашњавају стручњаци.

"Пре снимања штете, власник куће не сме ништа да мења или поправља. Осигурање ће обрачунати колико износи висина те штете, а власник куће може да прихвати износ који му се нуди или да затражи да му нађу фирму која ће поправити кућу", објашњава Божовић.

Више пута су се слични удеси дешавали у Београду. Пре осам године аутомобил је улетео у кафану у Миријеву. У Калуђерици, после судара на раскрсници, ауто је улетео у двориште, преврнуо се и оштетио паркирани аутомобил. У једно двориште у Кијеву у Раковици више пута су улетали аутомобили, а једном и камион.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара