ЕПС: Струју уштедело 54 одсто домаћинстава

Електропривреда Србије саопштила је да је попуст за рационалну потрошњу електричне енергије у марту остварило 1,8 милиона домаћинстава или 54 одсто.

Март је био месец у којем су грађани били најефикаснији у потрошњи струје, а највише су штедели грађани у Београду, Нишу, Шапцу, Смедереву, Врању, Новом Саду, Суботици, Сомбору и Сремској Митровици.

"Од почетка октобра 2023. до краја марта ове године, сваког месеца попуст је остварило више од половине домаћинстава, а за ових шест месеци ЕПС је потрошачима обрачунала попуст од око 9,3 милијарде динара", наведено је у саопштењу EПС-а.

Наглашава се да је највећи попуст од 40 одсто ЕПС одобрила за 24,7 одсто домаћинстава односно 831.968 и тај број домаћинстава у марту је уштедео више од 30 одсто електричне енергије у односу на исти месец у претходне две године.

За 12,4 одсто корисника односно 418.806 домаћинстава, према подацима ЕПС мартовски рачун је мањи за 20 одсто.

У саопштењу се додаје и да попуст на рачуну за енергију од 25 одсто има 6,2 одсто домаћинстава, за 5,6 одсто корисника рачун је умањен за 30 одсто, док је попуст од 35 процената остварило пет одсто домаћинстава.

"На мартовским рачунима додатни попуст од пет одсто остварила су и домаћинства која су коришћење електричне енергије у нижој тарифи увећала за пет одсто у односу на исти месец претходне године и ту погодност остварила су 415.584 домаћинства, односно 12 одсто", истичу у ЕПС-у.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије