Читај ми!

Тим ЕТФ-а "Еич бриџиз" увек међу најбољима на свету - следећи циљ победа у Тексасу

Студенти ЕТФ-а, чланови “Еич бриџиз" тима од 2005. године надмећу се на највећем студентском такмичењу из енергетске електронике. И од тада су увек међу најбоља три тима на свету. Ове године очекује их финале у Тексасу.

Такмичење је специфично по томе што студенти морају самостално да раде на свим аспектима пројекта: од идеје до реализације решења и обезбеђивања средстава и материјалних ресурса. Тако се спремају и за финале у Тексасу средином јула.

“Овогодишњи задатак је стереоаудио појачавач класе Д, снаге 400 вати са 2 стерео и једним ‘savvufer‘ каналом. Предност оваквог уређаја у односу на конвенционалне појачаваче огледа се у појачаној енергетској ефикасности, бољем квалитету звука, смањењу тежине и бољем френквенцијском распону. Приступ нашег тима ове године је подразумевао комплетну дигиталну примену, што се заправо огледа у олакшаној комуникацији са корисником, као и смањеној величини уређаја“, каже чланица тима Катарина Тадић.

Тим тренутно има 18 чланова.

“Организовани смо у три подтима. Један тим се бави обезбеђивањем финанијских и материјалних средстава, док друга два тима - хардвер и софтвер раде на развоју прототипа. Ја сам укључена у рад тима ФР ПР-а“, рекла је Милица Паројчић.

Са монофазним електромотором са дигиталном контролом су учествовали први пут на такмичењу и освојили прво место. Најпоноснији су на успех из 2019. године, када су са погоном за електрични бицикл били апсолутни победници већ у првом делу финала.

“У последњих неколико година наш тим је освајао једно од прва три места. Ми се надамо да ћемо тај низ да наставимо.с обзиром на то да смо већ сада у конкуренцији за освајање једног од прва три места, а ове године циљамо на победу“, каже Антоније Јеремић.

Студенти подсећају да је тим основао професор Слободан Вукосавић чију лабораторију користе за потребе реализације прототипа. А тимски ментор им је асистент Александар Милић.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво