Читај ми!

Патријарх Порфирије са О'Брајаном и Хилом о унапређењу односа Србије и САД

Патријарх српски Порфирије примио је у Патријарашкој резиденцији у Београду помоћника секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмса О’Брајана и амбасадора САД у Србији Кристофера Хила.

Истичући важност унапређења односа Србије са САД у духу пријатељства који је у дугом историјском периоду одликовао однос српског и америчког народа, поглавар СПЦ је упознао госте са неизмењивим ставом СПЦ да су Косово и Метохија део Републике Србије. 

С обзиром на ту чињеницу, патријарх је као штетно оценио укључивање Косова и Метохије у Савет Европе, саопштено је из СПЦ.

Разговарајући о међунационалним и међудржавним односима у региону, патријарх је исказао крајњу забринутост и као потпуно штетну оценио иницијативу за изгласавање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, притом не доводећи у питање чињеницу да сви који су починили била какав ратни злочин треба да буду изведени пред лице правде. 

"Упркос таквим иницијативама које не да не доносе ништа добро, него народе који вековима деле исти животни простор стављају пред нова искушења и изазове, Српска православна црква ће наставити неодступно да позива на љубав и разумевање, гради мир, како на Косову и Метохији, тако и у Босни и Херцеговини", нагласио је патријарх.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво