Читај ми!

Сутра истиче рок за пријаву основаца за бесплатне уџбенике, три нова критеријума од ове године

Министарство просвете и ове године обезбеђује бесплатне уџбенике и друга наставна средства за ученике основних школа. Конкурс је отворен до 20. априла.

Ученици од првог до четвртог разреда основне школе добијају уџбенике за српски, односно матерњи језик, математику, свет око нас, односно природу и друштво и страни језик.

Ученици од петог до осмог разреда, добијају књиге из српског, односно матерњег језика, математике и првог страног језика, географије, историје, хемије, физике и биологије.

Славица Јашић, начелница у сектору за предшколско и основно образовање рекла је да је 792 милиона у буџету издвојено за ову активност Министарства просвете.

ве године имамо три нова ктиретијума на основу којих деца могу добитиуџбенике: то је за ученике који болују од ретких и тешких болести; затим ученици који живе у породици где је носилац родитељског права један родитељ, односно један родитељ је преминуо или је непознат, и деца која остварују права на туђу негу и помоћ”, објаснила је Јашовићева.

Пријаве се примају до 20. априла. "С тим да ми увек гледамо у најбољем интересу ученика да у случају да неки родитељ није благовремено информисан од страна школе, па прође и тај 20. април као рок, прихватимо пријаву, јер је врло важно да свако дете коме је потребно добије уџбенике које смо определили”, истиче Јашовићева.

Уџбенике би ђаци требало да добију на крају школске године.

Сви потребни подаци налазе се на сајту Министарства просвете, као и најчешћа питања и одговори.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара