Читај ми!

Сеничић: Скупље и путарине и таксе у Грчкој, половина сваке плаже биће без лежаљки

Грађани су више него прошле године заинтересовани за путовања, рекао је директор Националне асоцијације туристичких агенција Александар Сеничић, упркос поскупљењу аранжмана. Поскупеле су путарине до Грчке, већа је цена таксе у хотелима и апартманима. Око милион наших туриста ове године ће летовати у Грчкој, најавио је Сеничић очекивања за ово лето.

Људи се у овом периоду одлучују за европске градове, попут Истанбула, Атине, Темишвара, Софије, Будимпеште, Прага, Беча и северне Италије, наводи директор Јуте Александар Сеничић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

То су уједно и најтраженији аранжмани, као и путовања у окружењу, попут Требиња, Сарајева, Бањалуке, Скопља, рекао је Сеничић.

"Ту су и дестинације у Србији које су најповољније", додаје уз коментар да се грађани Србије више интересују за путовања него прошле године, упркос скупљим аранжманима.

Навикли смо да путујемо и по Србији

Очекује се да ће капацитети на "породичним" планинама, попут Златибора, Таре, Рудника и Златара бити попуњени, као и у бањама у Србији.

"Бање и планине су места где ће људи боравити током предстојећих празника. Очекујемо да у Србији сви капацитети углавном буду попуњени. Стекли смо навику, осим европских градова, да путујемо и по нашој земљи", наводи Сеничић.

Према његовим речима, распродати су током празника и чартер-летови за Египат.

"Све више људи резервише у раним терминама за летовање, јер су тада попусти највећи. Цене комплетних аранжмана су у односу на прошлу годину веће за око 15 одсто због инфлације. Ко је резервисао раније, заобишао је поскупљење. Бележимо у марту да је око 10 одсто више уплаћених аранжмана него лане", каже Сеничић.

Поскупљења у Грчкој 

Према његовим речима, у Грчкој се очекује ове године око милион наших туриста.

"Путарине су поскупеле, биће више за око 20 одсто, око 2,40 евра. Услед већих радова на обилазници око Солуна, пролазиће се кроз град, што је и препорука. Треба очекивати гужве", наводи Сеничић.

Према његовим речима, у Грчкој ће половина сваке плаже бити доступна без лежаљки, али ће таксе у апартмани и хотелима бити више.

Сеничић каже и да обратимо пажњу да на прописаним местима паркирамо аутомобил у Грчкој, јер се може десити да нам таблице буду скинуте, па чак и у мањим градовима.

У таквој ситуацији, каже, прво се треба обратити полицијској станици.

Сеничић подсећа да приликом уплате аранжмана преко агенције, треба да проверимо да ли поседује лиценцу на њиховом сајту или порталу Јуте.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво