Читај ми!

Ђорђевићи са петоро деце живе у кући која прокишњава – како можете да помогнете

Брачни пар Ђорђевић из Загужања код Сурдулице има петоро деце. Најстарији син има 22 године, најмлађи шест месеци. Живе у лошим условима, у недовршеној кући, па су хуманитарне организације одлучиле да позову ширу заједницу како би прикупили новац за обнову њихове куће.

Двориште је пространо, али у кући имају само једну функционалну просторију у којој сви бораве. Нина, Немања, Јован и Реља дочекали су екипу РТС-а у дневној соби, маштају да имају бар још једну.

"Волео бих да имам своју собу, да у њој учим, имам свој живот", каже једанестогодишњи Јован Ђорђевић.

Његов брат Немања Ђорђевић слаже се са својим братом Јованом, Каже да би им та соба јако значила, у њој би заједно учили, спавали.

У кући има влаге, фасада није завршена и кров прокишњава. Најстарији син Никола повремено ради, ни отац Небојша нема сталан посао.

"Супруг ради приватно, сезонске послове, не можемо да стигнемо да саградимо нешто. Деца иду у школу, три ђака, имамо беба од шест месеци, И син Никола ради повремено, али опет храна је скупа, живот је скуп, не можемо ништа да приуштимо", каже Станкица Ђорђевић.

Ђорђевићи живе у селу близу Сурдулице, па је хуманитарно удружење "Хумано срце" из тог места покренуло акцију солидарности.

"Ми се надамо да ћемо уз добре људе и уз вашу помоћ успети да сакупимо довољан износ новца како би успели неки део куће, мада желимо и целу кућу да средимо, да се сакупи око 10.000 евра и да заједно успемо да Ђорђевићи имају нормалне услове за живот", наводи Стефан Станковић из Удружења "Хумано срце" из Сурдулице.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво