Читај ми!

Меморандум Владе Србије и компаније "Мерк" темељ за нове иновације

Влада Србије и немачка научно-технолошка компанија "Мерк" потписале су Меморандум о разумевању, који обухвата наставак стратешке сарадње унутар БИО4 кампуса. Меморандум ће између осталог подржати улагање у научнике, њихов развој, и јачање међународне сарадње.

Меморандум су потписали министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић и директор за средњу Европу и старији потпредседник компаније Мерк Франсоа Фег.

Сарадња са компанијом "Мерк", која је основана 1668. године, ће, како је Беговић нагласила, допринети, не само економском, већ и општем друштвеном развоју Србије.       

Истакла је да је потписивање Меморандума важно за наставак стратешке сарадње са БИО4 кампусом и потврда партнерства на пољу биомедицине и биотехнологије.     

"Овај нови 11. Меморандум о разумевању који је везан за наш Био4 кампус је изузетна нова прилика за Србију да кроз сарадњу науке, наших изузетно јаких и добрих научника и приватних компанија, као што је `Мерк`, доприносимо економском развоју Србије, али и општем друштвеном развоју", казала је Беговић.

Према њеним речима, Меморандум предвиђа сарадњу компаније "Мерк" и српских научних института и факултета, пре свега у оквиру БИО4 кампуса.

Франсоа Фег је истако важност Меморандума за његову компанију која ће у Србији, како је навео, наставити мисију у стварању, унапређењу и продужетку живота људи, а кроз блиску сарадњу са Владом Србије.

Компанија, како је подсетио, иновира на различитим пољима ендокринологије, фертилитета, кардиоваскуларне хирургије, генетике.   

"Мерк" је, како је навео, компанија која се 350 година бави научним истраживањем и чије произовде свакодоневно користи 94 милиона људи широм света.         

Меморандум ће омогућити додатну подршку науци и развоју научних кадрова, рекао је представник немачке компаније.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво