Читај ми!

Остварење Ангелининог сна – у модној ревији учествовале и другарице убијене девојчице

Креације Ангелине Аћимовић, једне од ученица убијених у Основној школи "Владислав Рибникар", приказане су на управо завршеном Белгрејд фешн вику, и према речима њеног оца Анђелка, лепо их је било видети на правој модној ревији. Према скицама које су остале иза Ангелине, 25 креатора направило је моделе који ће наставити да живе и кроз друге хуманитарне акције. Хаљине рађене по њеним скицама биће поклоњене овогодишњим матуранткињама, девојчицама без родитељског старања.

Очигледно је да је све што радимо чини живом и немамо сумње да ће се све што радимо уз њену помоћ и остварити, каже Ангелинин отац Анђелко Аћимовић.

"Све је почело иницијативом породице и када смо видели скице, није било тешко да њену идеју преточимо у стварност", каже креаторка Светлана Јаћовић.

У модној ревији учешће су узеле и Ангелинине школске другарице и, према речима Ангелининог оца, цео догађај је био емотиван и за њих и за породицу.

"Верујем да су врло срећне што су могле да учествују у остварењу Ангелининог сна, сви су осећали ту атмосферу и свима је, како кажу, била част да учествују у томе", каже Анђелко.

Описујући Ангелину, каже да је била дете које је себи постављало високе циљеве.

"Желела је да студира моду у Паризу, желела је да уређује ентеријере, креирала је накит, направила свој лого. Имала је озбиљне циљеве", наводи Ангелинин отац.

Креаторка Светлана Јаћовић каже да је неопходно градити емпатију код деце и да је то често оно што недостаје у данашњем друштву.

"Децу обликујемо ми одрасли, друштво и окружење, морамо да будемо свесни тога. Деца реагују срцем, увек позитивно реагују, никада нису равнодушна и желе да се укључе и учествују у акцијама хуманитарног карактера", каже Светлана Јаћовић.

Хаљине рађене по цртежима Ангелине биће урађене и дате матуранткињама и биће намењена деци без родитељског старања, најавио је Ангелинин отац Анђелко Аћимовић.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије