Вучевић обишао породицу Горана Остојића, хероја са Кошара

Министар одбране Милош Вучевић обишао је у Бачком Добром Пољу, породицу некадашњег начелника штаба 63. падобранске бригаде потпуковника Горана Остојића, који је херојски дао живот бранећи Србију 1998. године на Кошарама. Министарство одбране наводи да је дужност да се вечно сачува сећање на страдале хероје.

Породицу Горана Остојића, некадашњег начелника штаба 63. падобранске бригаде потпуковника, обишао је у Бачком Добром Пољу министар одбране Милош Вучевић. Остојић је херојски дао живот бранећи Србију 1998. године на Кошарама, саопштило је Министарство одбране.

Том приликом, министар је обишао и радове на реновирању куће у којој је рођен потпуковик Остојић, а у којој ће бити и део посвећен палом борцу.

Потпуковник Горан Остојић рођен је 20. јануара 1962. у Бачком Добром Пољу. Погинуо је 28. јула 1998. у рејону Јуничких планина командујући јединицама 63. падобранске бригаде у спречавању илегалног наоружавања терористичких снага и њихово убацивање из Албаније на Косово и Метохију.

У разговору са удовицом потпуковника Остојића Марином и сином Богданом, министар Вучевић захвалио је што чувају успомену на Горана већ 26 година.

"Наша је дужност да чувамо вечно сећање и памћење и одајемо почаст палим борцима, управо због потпуковника Горана Остојића и свих страдалих хероја, јер њихова дела не смеју да се забораве", поручио је Вучевић.

Тим поводом, министар одбране уручио је Марини Остојић Златну плакету Министарства одбране, сину Богдану парадни бодеж, а потом је засадио дрво трешње у дворишту куће, наводи се у саопштењу Министарства.

Марина Остојић захвалила је министру одбране на сусрету и изразила уверење да ће Министарство одбране и Република Србија увек бити ту за породицу Остојић и породице свих палих бораца.

Данашњем обиласку присуствовали су припадници 63. падобранске бригаде и том приликом капетан прве класе Александар Спасић уручио је сину палог борца Богдану, као поклон јединице, заставу с називом јединице и знаком 63. падобранске бригаде, падобранску беретку и комплет десантног падобрана.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије