Читај ми!

Почели "Београдски дани породице" – богат програм и забава за све генерације

У наредна два месеца, на потезу oд почетка Кнез Михаилове, Tрга републике, бочних улица, горњег и доњег Калемегдана, одржава се низ манифестација за Београђане, али и госте главног града. На "Београдским данима породице" садржаја има за свачији укус и за све генерације. Посебан програм за најмлађе.

Манифестација “Београдски дани породице“, која ће трајати два месеца, одржава се на потезу од Улице кнеза Михаила до Калемегдана. Разнолик културно-уметнички програм одржава се на 10 бина, у 18 тематских целина.

Ајмо мало да посветимо пажњу лепим стварима, да посветимо мало више пажње радости, деци, породици, љубави, свему ономе што је на крају крајева суштина живота. Уживајте ова два месеца, чувајте једни друге, водимо рачуна једни о другима, јер Београд увек јесте био град отвореног срца“, поручио је председник Привременог органа Александар Шапић.

У манифестацији учествује 350 уметника из Србије и иностранства, а биће одржано више од 100 концерата, међу њима и концерт “Џипси кингса“ и “Рамштајна“.

На Тргу су већ постављени терени за кошарку и одбојку и полигон за развијање спретности и моторике деце.

За оне који желе да доживе како изгледа учествовати на Тур де Франсу, ту је бицкл-симулатор, као и кајакашки ергометар.

Главни део спортских активности ће бити на Калемегдану – од борилачких спортова, фудбала, рагбија, а за најстарије суграђане организован је фитнес.

Ни ове године, 15. јуна, неће изостати традиционални Карневал бродова, а на доњем Калемегдану биће велики луна-парк и српско средњовековно село са Свибором који ће имати брод као са грба града Београда – што ће дочарати како се живело у средњем веку у Доњем Граду.

Предвиђене су и многробојне едукативне радионице, представе.

Све информације о манифестацијама доступне су на сајту Скупштине Града, а сви садржаји су бесплатни.

Иначе, “Београдски дани породице“, који су први пут одржани прошле године, постали су манифестација од посебног значаја за град Београда и намера је да постану традиција у главном граду.

Шапић: Затворићемо Париску улицу, спајамо Калемегдан и Кнез Михаилову

Председник Привременог органа Александар Шапић је, гостујући у специјалној емисији РТС-а, истакао значај одржавања "Београдских дана породице", истичући да се на тај начин негују праве вредности. Поред тога, најавио је да ће се проширити пешачка зона у центру града – спајањем Калемегданског парка са Кнез Михаиловом.

“Да затворимо улицу, да направимо ту један велики трг, да добијемо једну пешачку, шеталишну зону практично од Теразијске чесме до Калемегданске тврђаве и да једном великом реконструкцијом читавог центра града, где ћемо средити Кнез Михаилову, јер она није практично обављена од када урађена и постала пешачка зона, дамо једну потпуно нову слику у Београду“, каже Александар Шачић.

Тврди да ће околне улице функционисати нормално и да је процена стручњака да функционисање саобраћаја неће бити угрожено.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво