Читај ми!

Упозорење, под високим напоном контактна мрежа на брзој прузи Нови Сад-Врбас

Инфраструктура железнице Србије упозорава да ће контактна мрежа на новоизграђеној деоници брзе пруге Нови Сад – Врбас од 15. априла бити стављена под високи напон. Свако непрописно и неовлашћено кретање у зони градилишта и контактне мреже опасно је по живот и забрањено, наводи Железница.

У склопу изградње брзе пруге Нови Сад-Суботица-државна граница, по завршетку радова на прикључењу контактне мреже, на деоници Нови Сад-Врбас Нова (новоизграђена железничка станица), почиње напонска проба, испитивање изолованости и континуитета струје вуче и укључење напона у постројењима новоуграђених постројења контактне мреже, саопштила је Инфраструктура железнице.

По завршетку напонских проба, на брзој прузи Нови Сад-Врбас Нова, планирано је тестирање постројења новоизграђене контактне мреже, због чега ће од 15. априла бити под високим напоном.

Инфраструктура железнице.подсећа да кроз контактну мрежу пролази струја високог напона од 25.000 волти.

Када је контактна мрежа изнад пруге под високим напоном, струјно коло може да буде и по неколико метара од струјних водова.

У таквим случајевима није неопходно да се додирну водови, већ је довољно да се само уђе у струјно коло и доживи струјни удар, који се најчешће трагично завршава.

Инфраструктура железнице Србије још једном упозорава и апелује да се не прилази градилишту брзе пруге и зони контактне мреже, како људски животи не би били угрожени.

понедељак, 27. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије