Читај ми!

Упозорење, под високим напоном контактна мрежа на брзој прузи Нови Сад-Врбас

Инфраструктура железнице Србије упозорава да ће контактна мрежа на новоизграђеној деоници брзе пруге Нови Сад – Врбас од 15. априла бити стављена под високи напон. Свако непрописно и неовлашћено кретање у зони градилишта и контактне мреже опасно је по живот и забрањено, наводи Железница.

У склопу изградње брзе пруге Нови Сад-Суботица-државна граница, по завршетку радова на прикључењу контактне мреже, на деоници Нови Сад-Врбас Нова (новоизграђена железничка станица), почиње напонска проба, испитивање изолованости и континуитета струје вуче и укључење напона у постројењима новоуграђених постројења контактне мреже, саопштила је Инфраструктура железнице.

По завршетку напонских проба, на брзој прузи Нови Сад-Врбас Нова, планирано је тестирање постројења новоизграђене контактне мреже, због чега ће од 15. априла бити под високим напоном.

Инфраструктура железнице.подсећа да кроз контактну мрежу пролази струја високог напона од 25.000 волти.

Када је контактна мрежа изнад пруге под високим напоном, струјно коло може да буде и по неколико метара од струјних водова.

У таквим случајевима није неопходно да се додирну водови, већ је довољно да се само уђе у струјно коло и доживи струјни удар, који се најчешће трагично завршава.

Инфраструктура железнице Србије још једном упозорава и апелује да се не прилази градилишту брзе пруге и зони контактне мреже, како људски животи не би били угрожени.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво