Читај ми!

У Сјеници откривена спомен-плочa воднику Ивану Васојевићу страдалом на Кошарама

Министар одбране Милош Вучевић, поводом обележавања годишњице погибије борца водника Ивана Васојевића, који је на данашњи дан 1999. године дао свој живот у бици на Кошарама, открио је таблу на згради у Сјеници, у Улици Ивана Васојевића Васкета. Ту је живео пали борац с Кошара, заједно са члановима породице.

У Доњем Горачићу код Сјенице, министар Вучевић је, у пратњи шефа Кабинета министра одбране бригадног генерала Горана Момчиловића и начелника штаба Команде Копнене војске бригадног генерала Зорана Драгићевића, положио венац на гроб воднику Васојевићу.

Делегација коју је предводио Вучевић, породици водника Ивана Васојевића у селу Доњи Горачићи постхумно је уручила Борачку споменицу.

Полагању венца присуствовала је и делегација Војске Србије и представници Удружења бораца хероја са Кошара и Паштрика, додаје се у саопштењу.

Министар Вучевић је том приликом истакао да их је данас у Сјеници и на Пештери окупио тужан повод, али повод који истовремено буди и понос што смо имали такве јунаке и понос што имамо овакве породице као што је породица Васојевић.

"И видите да смо сви заједно, и Срби и Бошњаци, и православни и муслимани, на помену нашим јунацима. Јер је ово заједничка држава, свих грађана, без обзира на то ком народу припадају и којој вери припадају", нагласио је министар Вучевић.

Водник Иван Васојевић имао је 24 године када је погинуо у борби против албанских терориста 11. априла 1999, бранећи државну границу. Постхумно је одликован Орденом за заслуге у областима одбране и безбедности првог степена.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво